Κρίσιμη σήμερα είναι η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη.
Μέχρι χθες αργά το βράδυ παρέμενε αδιευκρίνιστο εάν στη σύσκεψη θα συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ βέβαιη θεωρείτο η συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαφορές της κυβέρνησης με τις τράπεζες παραμένουν αγεφύρωτες σε ό,τι αφορά το πώς θα προστατεύονται οι πρώτες κατοικίες μετά τις 28 Φεβρουαρίου και το τέλος του νόμου Κατσέλη. Η κυβέρνηση εξετάζει τη διεύρυνση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, κάτι που οι τράπεζες απορρίπτουν καθώς εκτιμούν ότι θα πλήξει την
κεφαλαιακή τους επάρκεια και θα ανατρέψει τα σχέδια για τιτλοποιήσεις δανείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Φλαμπουράρης απέσυρε τις προτάσεις που είχαν πέσει ως τότε στο τραπέζι και έφερε ένα σχέδιο, που προβλέπει τα εξής:
Προστασία α' κατοικίας με αντικειμενική αξία ως 250.000 ευρώ. Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές, το όριο αυτό ισχύει οριζόντια για όλους, χωρίς κλιμάκωση ανά είδος νοικοκυριού
Εισοδηματικά όρια με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και συγκεκριμένα την 4η ομάδα δαπανών (για 4μελή οικογένεια είναι γύρω στις 21.000 ευρώ), πάνω από τις οποίες θα πρέπει να καταβάλλονται στις τράπεζες οι δόσεις για το δάνειο που θα ρυθμίζεται. Για όποιον δεν μπορεί, θα έρχεται το Κράτος να επιδοτεί τη δόση
«Κούρεμα» δανείων 30%
«Αδειάζει» η κλεψύδρα για τον Νόμο Κατσέλη
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η παράταση του νόμου Κατσέλη λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν συζητά την πιθανότητα νέας παράτασης. Επιπλέον, το τοπίο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πολύ νωρίτερα, ώστε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να αξιολογήσουν το νέο πλαίσιο, που θα σχολιαστεί εκτενώς στη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.
Η έκθεση θα δημοσιοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου και θα κρίνει το εάν η Ελλάδα εκπλήρωσε τις εκκρεμείς μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της, ώστε το Eurogroup να εγκρίνει στις 11 Μαρτίου την επιστροφή 750 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης.
Δίκη των έξι: «Εις θάνατον» το 1922 οι υπεύθυνοι της Μικρασιατικής
Καταστροφής, «αθώοι» το 2010Η Δίκη των Έξι
-
Η Δίκη των Έξι, όπως έμεινε στην Ιστορία η δίκη των πρωταιτίων της
Μικρασιατικής Καταστροφής έχει λήξει.Τρεις πρώην πρωθυπουργοί, πέντε
υπουργοί και ένας α...
Πριν από 30 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα