Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Εφοριακός απέδωσε υπεξαιρέσεις 100.000 ευρώ σε «λανθασμένες εγγραφές»

Υπάλληλος της ΔΟΥ Έδεσσας παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία.
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, το ύψος της υπεξαίρεσης, η οποία φαίνεται ότι τελέστηκε σταδιακά κατά το 2015, ανέρχεται συνολικά σε περίπου 100.000 ευρώ, χρηματικό ποσό, το οποίο ο κατηγορούμενος εφοριακός φέρεται να επέστρεψε αμέσως μετά την αποκάλυψη του ελλείμματος.
Όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, η εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη συνδέεται με τις πωλήσεις μεγαροσήμων, παραβόλων χαρτοσήμου, Δημοσίου και ΤΑΧΔΙΚ, υλικό το οποίο διαχειριζόταν αποκλειστικά ο ίδιος.
“Προκειμένου να συγκαλύψει τις παράνομες ενέργειές του και να μην γίνει αντιληπτή η σταδιακή ιδιοποίηση των χρημάτων που είχαν περιέλθει στην κατοχή του κατά τη

διαχείριση του υλικού της υπηρεσίας μεταχειριζόταν ιδιαίτερα τεχνάσματα, δηλαδή προέβαινε σε λανθασμένες, μικρότερων των πραγματικών, καταχωρήσεις στο πληροφοριακό σύστημα και λανθασμένες, μικρότερες των πραγματικών, εγγραφές στα διπλότυπα τύπου Α’, ώστε τα χρηματικά ποσά που απέδιδε καθημερινά στην Τράπεζα της Ελλάδος με τα διπλότυπα τύπου Α’ να μην ανταποκρίνονται στην πραγματική πώληση υλικού, καθώς υπολείπονταν του εκάστοτε πραγματικού ποσού”, αναφέρεται στη δικογραφία.
Ο ίδιος αρνήθηκε την πράξη, ισχυριζόμενος ότι οι λανθασμένες εγγραφές και η δημιουργία του ελλείμματος δεν οφείλονται στην πρόθεσή του να υπεξαιρέσει χρήματα, αλλά στον φόρτο εργασίας, ενώ επικαλέστηκε ότι σε κάθε περίπτωση κάλυψε το έλλειμμα.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα