Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ναύπλιο: Περίεργο φαινόμενο σε παραλία προκάλεσε αναστάτωση (video & εικόνες)

Οι λουόμενοι στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο παρατήρησαν κάτι ανησυχητικό. Η θάλασσα κοντά στην ακτή και για αρκετά μέτρα προς τα μέσα μοιάζει σαν μια «θολή σούπα» τις τελευταίες ημέρες.
Ανήσυχοι ειδοποίησαν το λιμεναρχείο Ναυπλίου, κλιμάκιο του οποίου επισκέφθηκε την παραλία και έλαβε δείγμα και το απέστειλε για ανάλυση.
Μια πιο προσεκτική ματιά μέσα στο νερό, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκαλύπτει πως πρόκειται για εκατομμύρια ζελατινοειδή μικροσκοπικά, αλλά και μεγαλύτερα, διαφανή σε διάφορα σχήματα, συσσωρευμένα «υλικά» διάσπαρτα σε όλο το μήκος της παραλίας.
Όλα δείχνουν, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, πως πρόκειται για ζωοπλαγκτόν που αποτελεί βασικό κρίκο της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας. Πρόκειται για μικροσκοπικούς υδρόβιους ετερότροφους οργανισμούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως

ζωικοί οργανισμοί και τρέφονται με βακτήρια, φυτοπλαγκτόν, νεκρή οργανική ύλη ή και με άλλα ζωοπλαγκτονικά είδη.
Μέχρι όμως να βγουν τα επίσημα αποτελέσματα από την χημική ανάλυση του δείγματος που έχει αποστείλει το Λιμεναρχείο, ώστε να υπάρχει μια επίσημη απάντηση, ο κόσμος ανήσυχος από την εικόνα που αντικρίζει, προτιμά άλλες παραλίες για μπάνιο, όπου το φαινόμενο δεν έχει εμφανιστεί. CNN Greece









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα