Σάββατο 28 Απριλίου 2018

«Μονόδρομος» η παύση λειτουργίας του παράνομου σκουπιδότοπου στο Αλιμάκι που καίγεται

«Μονόδρομος» μοιάζει πλέον στην Τριφυλία η παύση λειτουργίας του παράνομου σκουπιδότοπου στο Αλιμάκι Δ.Ε. Κυπαρισσίας, στον οποίο από την Τετάρτη ξέσπασε πυρκαγιά!
«Μονόδρομος» και, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, οφείλει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας να θέσει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε τακτική ή και έκτακτη συνεδρίασή του, για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, σοβαρής, νόμιμης και βιώσιμης, για τα σκουπίδια του Δήμου, καθώς το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο Αλιμάκι πρέπει να λάβει τέλος.
Χθες, για τρίτη συνεχή μέρα, μαινόταν η φωτιά στα σκουπίδια, η οποία προφανέστατα θα πάρει πολύ καιρό μέχρις ότου κατασβεστεί, παρά τις επιχωματώσεις που κάνουν χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου, επειδή όλο το σκουπιδαριό αποκάτω συνεχίζει να

καίγεται και δε σβήνει από τη μία μέρα στην άλλη.
«Ντουμάνια», δε, κάλυπταν ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή και το τοξικό νέφος ήταν ορατό από δεκάδες χιλιόμετρα.
Χθες από νωρίς το πρωί, λίγο πριν από την είσοδο του παράνομου σκουπιδότοπου, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Μύρου και Ραχών για να αποτρέψουν ενδεχόμενη προσέγγιση απορριμματοφόρων του Δήμου Τριφυλίας για απόρριψη σκουπιδιών.
Το ίδιο προτίθενται να πράξουν και σήμερα και αύριο, ενώ τη Δευτέρα, πιθανότατα, θα απευθυνθούν εγγράφως και με υπογραφές στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας, το Α.Τ. Τριφυλίας, το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μεσσηνίας.
Παράλληλα, προτίθενται να κοινοποιήσουν σχετικές αναφορές προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τη Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος, την Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΣΕΕ ΥΠΕΝ), το Σώμα Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας (ΣΕΝΕ), το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ), το υπουργείο Εσωτερικών, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.). Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα