Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη

Σε λίγη ώρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.
Ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης αφέθηκε, μετά την απολογία της, η 22χρονη κατηγορούμενη για παιδοκτονία. Η σπουδάστρια, που παρέδωσε υπόμνημα στην ανακρίτρια της υπόθεσης, απολογήθηκε από την κλινική όπου νοσηλεύεται και με τη σύμφωνη γνώμη τής δικαστικής λειτουργού και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Επιβλήθηκε, επίσης, χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.
Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο συνήγορος της νεαρής κατηγορούμενης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση τής Δικαιοσύνης και

συμπλήρωσε: «Εκ του αποτελέσματος θεωρούμε ότι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήσαμε έγινε αποδεκτή τόσο από τους δικαστικούς λειτουργούς, όσο και από τους ειδικούς ιατρούς που ζήτησαν η 22χρονη να μεταφερθεί σε ειδική κλινική για ψυχολογική υποστήριξη».
Η 22χρονη έχει ισχυριστεί πως αποφάσισε να κρατήσει το μωρό γιατί δεν ήθελε να κάνει έκτρωση και ότι θέλησε να κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη της μέχρι να γεννήσει. Επίσης, υποστηρίζει ότι μόλις γέννησε, μόνη στο σπίτι στη Νέα Σμύρνη, φοβήθηκε τη μητέρα της και ντρεπόταν, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και να πετάξει το νεογέννητο στον ακάλυπτο.
Σημειώνεται, ότι η κατηγορία τής παιδοκτονίας τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών. Το αδίκημα, όπως περιγράφεται στον Ποινικό Κώδικα, αφορά τη «μητέρα που με πρόθεση σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, αλλά ενώ εξακολουθούσε ακόμη διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα