Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Δύο σπάνια μπουκάλια ουίσκι Macallan πουλήθηκαν 1,2 εκατ. δολάρια


Πρόκειται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά την τιμή πώλησης ουίσκι. Το 2014 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στο Χονγκ Κονγκ πουλήθηκε ένα μπουκάλι ουίσκι Macallan M Imperiale έναντι 628.000 δολ., το οποίο όμως ήταν έξι λίτρων
Ένας επιχειρηματίας ξόδεψε 1,2 εκατομμύρια δολάρια στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι για δύο μπουκάλια ουίσκι από το σκωτσέζικο αποστακτήριο Macallan.
Ο ανώνυμος αγοραστής μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο των φιαλών, αλλά να είναι συλλέκτης έργων τέχνης, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».
Από το κατάστημα «Le Clos» στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι πουλήθηκαν τα δύο μπουκάλια ουίσκι στην απίστευτη τιμή των 1,2 εκατ. δολαρίων.
Πρόκειται για μαλτ ουίσκι Macallan του 1926, το οποίο διατηρήθηκε για 60 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Όταν το ουίσκι εμφιαλώθηκε το 1986, παράχθηκαν συνολικά 40 φιάλες.Οι ετικέτες των μπουκαλιών σχεδιάστηκαν από διάσημους καλλιτέχνες, τον Βρετανό Σερ Πίτερ Μπλέικ και τον Ιταλό Βαλέριο Αντάμι, έναν από τους πιο δημοφιλείς ζωγράφους του 21ου αιώνα. Κάθε καλλιτέχνης πήρε 12 από τα σπάνια μπουκάλια ουίσκι.
Πρόκειται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά την τιμή πώλησης ουίσκι. Το 2014 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στο Χονγκ Κονγκ πουλήθηκε ένα μπουκάλι ουίσκι Macallan M Imperiale έναντι 628.000 δολ., το οποίο όμως ήταν έξι λίτρων.
Πηγή:skai.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα