Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Νέο ιατρικό θαύμα: Επτάχρονο αγόρι υποβλήθηκε σε επιτυχή πενταπλή μεταμόσχευση με μια εγχείριση

Ο μικρός Τζέι διαγνώστηκε σε ηλικά μόλις έξι εβδομάδων ότι έχει στριμένο λεπτό έντερο, πάθηση που δεν του επέτρεπε να φάει το φαγητό του και να το χωνέψει και πλέον η κατάσταση του είχε αρχίσει να επιβαρύνει σε επικίνδυνο βαθμό τα υπόλοιπα όργανά του
Ιστορία έγραψαν οι γιατροί που πραγματοποίησαν πενταπλή μεταμόσχευση σε ένα αγόρι επτά ετών στη Βρετανία.
Ο μικρός Τζέι Κράουτς αναρρώνει στο σπίτι του μετά από μια και μόνο επέμβαση κατά την οποία του μεταμοσχεύθηκαν δύο νεφροί, το πάγκρεας, το συκώτι και το λεπτό έντερο.
Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση τέτοιας πολλαπλής μεταμόσχευσης σε ένα παιδί τέτοιας ηολικίας που έχει καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά.

Στη 10ωρη χειρουργική επέμβαση συμμετείχαν 12 γιιατροί, αναισθησιολόγοι και νοσηλευτές.
Ο μικρός Τζέι διαγνώστηκε σε ηλικά μόλις έξι εβδομάδων ότι έχει στριμένο λεπτό έντερο, πάθηση που δεν του επέτρεπε να φάει το φαγητό του και να το χωνέψει και πλέον η κατάσταση του είχε αρχίσει να επιβαρύνει σε επικίνδυνο βαθμό τα υπόλοιπα όργανά του.
Όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο, μετά την επέμβαση ο Τζέι τρεφόταν όχι πια ενδοφλεβίως όπως συνέβαινε μέχρι πριν την μεταμόσχευση αλλά με ρινογαστρικό σωλήνα με τους γιατρούς να πιστεύουν οτι τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να τρέφεται όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι.
Ο ίδιος ευχαρίστησε τη μητέρα του γιατί τον φρόντιζε και τους παππούδες του «γιατί κάθε ημέρα μου έλεγαν ότι η κατάστασή μου βελτιώνεται».
Η μητέρα του επτάχρονου αγοριού δήλωσε έκπληκτη από την «απίστευτη πρόοδο» του παιδιού της ενώ όπως είπε «δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω τους δωρητές των οργάνων του Τζέι καθώς αντιλαμβανόμαστε τη λύπη που έπρεπε να περάσει μια άλλη οικογένεια για να είμαστε εμείς χαρούμενοι σήμερα».
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα