Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Γιγαντιαίο ανακόντα βγαίνει για κυνήγι κι οι κροκόδειλοι το βάζουν στα πόδια (vid)

Η αποκάλυψη της δράσης των τεράστιων και φονικών ερπετών προκαλεί δέος σε κάθε είδος που στέκεται στο διάβα τους.
Ένα βίντεο που καταγράφει καρέ - καρέ την έξοδο ενός ανακόντα προς αναζήτηση τροφής προκαλεί ανατριχίλα ακόμη και σε όσους είναι εξοικειωμένοι με τα τεράστια ερπετά.
Το ανακόντα, που φτάνει σε μήκος σχεδόν τα 7 μέτρα, εμφανίζεται στο βίντεο του National Geographic να βουτάει στον ποταμό Παντανάλ της Βραζιλίας, σκορπώντας τον τρόμο σε κάθε έμβιο ον που βρίσκεται σε απόσταση βολής από το ερπετό.
Ακόμα κι οι φονικοί κροκόδειλοι των γλυκών νερών, που θεωρούνται από τους κορυφαίους θηρευτές των τροπικών δασών που περιβάλουν τον Αμαζόνιο και τους παραποτάμους του, τρέπονται σε φυγή στη θέα του τεράστιου φιδιού, που μπορεί να σκοτώσει ζώα με μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό.

Τα ανακόντα απαντώνται αποκλειστικά στις τροπικές ζούγκλες ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής (από το Μεξικό ως την Αργεντινή) κι αποτελούν τα μεγαλύτερα ερπετά του πλανήτη, καθώς σε μέγεθος ξεπερνούν τόσο τους βόες όσο και τους πύθωνες.
Τρέφονται με θηλαστικά, τα οποία τα οδηγούν στο θάνατο μέσω της σύσφιξης των τεράστιων μυών γύρω τους τους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις έχουν αναφερθεί κι επιθέσεις σε ανθρώπους. Διακρίνονται σε 3 ξεχωριστές κατηγορίες, ενώ σχετικά με το μέγεθός τους έχουν υπάρξει αναφορές για φίδια 12 μέτρων, χωρίς όμως ποτέ να έχει αιχμαλωτιστεί κάποιο ερπετό με μέγεθος πάνω από 8 μέτρα.
πηγή:Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα