Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Μεσσηνία: Συνελήφθη φύλακας γιατί πυροβόλησε κλέφτες σε λιοτρίβι!

Ενας 59χρονος Ελληνας συνελήφθη προχθές στην Καλαμάτα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στο νομό με συνολικά 39 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.
Ο συλληφθείς για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ότι πριν ενάμιση χρόνο πυροβόλησε δύο Αλβανούς οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι πήγαν να κλέψουν τσουβάλια με ελιές από το λιοτρίβι όπου δούλευε ως φύλακας. Πιο αναλυτικά, ο 59χρονος φέρεται ότι το Νοέμβριο του 2016 είχε πυροβολήσει και τραυματίσει ευτυχώς επιπόλαια τους δύο Αλβανούς σε ένα λιοτρίβι στα Τσουκαλέικα. Η σύλληψή του έγινε την Τετάρτη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης την περασμένη Δευτέρα από την β’ τακτική ανακρίτρια,

όπου οδηγήθηκε για να απολογηθεί και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος.
Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο της επιχείρησης εξιχνιάστηκαν και τρεις περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και αγροικία στ’ Αρφαρά και την Καλαμάτα.
ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Πιο αναλυτικά, στη Μεσσηνία εκτός του 59χρονου με το ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνελήφθησαν:
- 8 Ελληνες και ένας Βούλγαρος για ναρκωτικά, και συγκεκριμένα: ένας 50χρονος στη Σπερχογεία επειδή είχε πάνω του 1,5 γραμ. χασίς, 0,6 γραμ. καπνό μαζί με χασίς και 4 χάπια Ζάναξ. Ενας 29χρονος στην Καλαμάτα γιατί κατείχε μέσα σε μεταλλικό κουτί 2,6 γραμ. χασίς. Ενας 44χρονος στην Καλαμάτα για 3,9 γραμ. χασίς, καθώς και μια παρέα στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας αποτελούμενη από 3 νεαρούς τσιγγάνους (18, 19 και 21 χρόνων) και 2 ανήλικους ομόφυλούς τους (13 και 17 χρόνων), για ένα τσιγαριλίκι χασίς. Τέλος, ένας 21χρονος Βούλγαρος συνελήφθη στα Φιλιατρά με 2,1 γραμ. χασίς.
- Ενα ζευγάρι Ελλήνων το οποίο κατηγορείται ότι έκλεψε την τσάντα με 350 ευρώ ενός φίλου τους, ο οποίος τους φιλοξενούσε στο σπίτι του μέχρι να βρουν πού θα πάνε να μείνουν. Ο 41χρονος άνδρας και η 34χρονη γυναίκα αφέθηκαν ελεύθεροι από το δικαστήριο μόλις την περασμένη εβδομάδα, καθώς η 34χρονη αθωώθηκε για 9 κλοπές από παγκάρια εκκλησιών, ενώ για τον σύντροφό της -ο οποίος καταδικάστηκε για τις 6 από τις 9 κλοπές- η πρόεδρος του Μονομελούς Κακουργιοδικείου έκρινε ότι η έφεσή του μπορεί να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
- 3 Ελληνες τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή.
- Ενας 58χρονος Ελληνας στην Καλαμάτα και ένας 54χρονος Αλβανός στον Μελιγαλά για καταδικαστικά έγγραφα, και συγκεκριμένα: Ο Ελληνας είχε καταδικαστεί αμετάκλητα το Δεκέμβριο του 2014 σε 5 χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια σε ένα 10χρονο αγόρι και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους. Επειδή όμως δεν έδινε το “παρών” στο αστυνομικό τμήμα ο εισαγγελέας Τρίπολης έβγαλε σχετική διάταξη για τη σύλληψή του και την επιστροφή του στη φυλακή της αρκαδικής πρωτεύουσας για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής. Σε βάρος του Αλβανού εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για παράβαση του ΚΟΚ, με την οποία είχε καταδικαστεί στις 11 Δεκεμβρίου του 2009 σε 3 μήνες φυλάκιση.
- Ενας αλλοδαπός για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
- 10 Ελληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- 10 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
ΕΞΙΧΝΙΑΣΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΚΛΟΠΩΝ
Επίσης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν:
- Δύο περιπτώσεις κλοπών σε σπίτι και αγροικία στ’ Αρφαρά, που είχαν γίνει πέρυσι κατά το χρονικό διάστημα από 3 Νοεμβρίου έως και 19 Δεκεμβρίου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος 22χρονου Ελληνα τσιγγάνου για κλοπή, ο οποίος “προδόθηκε” από τα αποτυπώματά του. Συγκεκριμένα, στη μία περίπτωση διέρρηξε την μπροστινή πόρτα σε σπίτι, αλλά δεν έκλεψε τίποτα από μέσα –πήρε όμως από την αυλή 6 γαλοπούλες. Στην αγροικία παραβίασε την πόρτα και έκλεψε δύο γεννήτριες και μια φιάλη υγραερίου.
- Μία περίπτωση κλοπής σε διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην Καλαμάτα, που είχε γίνει πέρυσι στις 26 Οκτωβρίου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου Αρμένιου για κλοπή. Ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει απασχολήσει πάμπολλες φορές τις διωκτικές αρχές για κλοπές, ενώ σε αυτή φέρεται ότι μπήκε από το παράθυρο του μπάνιου, όπου και άφησε το αποτύπωμά του. Από το διαμέρισμα έκλεψε ένα τάμπλετ.  Ν.Κ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα