Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο μικρός Άλφι Έβανς

Δεν τα κατάφερε ο μικρός Άλφι Έβανς, το μόλις 23 μηνών μωρό από τη Βρετανία, που νοσηλευόταν σε ημικωματώδη κατάσταση εδώ και πολλές εβδομάδες, πάσχοντας από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια.
Το μωρό, το οποίο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων Alder Hey του Λίβερπουλ, πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, πέντε μέρες αφότου διέκοψαν την μηχανική του υποστήριξη.
Την ώρα που ο μικρός Άλφι έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, οι γονείς του πάλευαν προκειμένου να πάρει την ιταλική υπηκοότητα, για να μεταφερθεί για θεραπεία στη Ρώμη, καθώς η βρετανική δικαιοσύνη είχε απορρίψει το αίτημα των γονιών του Άλφι να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή που λάμβανε στη Βρετανία.
Τελικά του δόθηκε η ιταλική υπηκοότητα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο

δεν πρόλαβε να μεταφερθεί.
"Ο μονομάχος μου άφησε κάτω την ασπίδα του και άνοιξε τα φτερά του στις 02:30, μας ράγισε η καρδιά", έγραψε στο Facebook ο πατέρας του Τομ Έβανς.
"Το μικρό μας αγοράκι άνοιξε απόψε τα φτερά του (...) Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας", σημειώνει επίσης στο Facebook η μητέρα του Κέιτ Τζέιμς.
Ο Άλφι γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 2016 και έπασχε από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια. Νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τον Δεκέμβριο του 2016 σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ, όπου όμως οι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν ήταν προς το συμφέρον του παιδιού να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή.
Στη Ρώμη, το παιδιατρικό νοσοκομείο Μπαμπίνο Γκεσού είχε δηλώσει έτοιμο να νοσηλεύσει το παιδί.
Ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει πολλές φορές να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία του Άλφι και δέχτηκε τον πατέρα του, Τομ Έβανς, σε μια ιδιωτική συνάντηση.
Όλα τα βρετανικά δικαστήρια στα οποία είχαν προσφύγει οι γονείς του παιδιού, είχαν αρνηθεί να επανεξετάσουν την υπόθεση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε επίσης το αίτημά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα