Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Έτσι θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά


Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.
Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.
Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 30/04/2018 στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη (που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα), Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, (Τρίτη μεσάνυχτα προς Τετάρτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.
Οι συρμοί του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.
Ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων.Τα λεωφορεία θα κινούνται από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την πολιτική της λιτότητας και της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους. Επισημαίνουν ότι θα υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.
Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε ανακοίνωσή της καταγγέλει την κυβέρνηση για ξεπούλημα του σιδηροδρόμου. « Ο αγώνας για ενιαίο - δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος του λαού θα συνεχιστεί όσο μακρύς κι αν είναι».
Πηγή:skai.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα