Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Αυτό είναι το υποκλεμμένο ηχητικό απόσπασμα του Χίτλερ που μιλά σαν... κανονικός άνθρωπος (pics & vid)


Μία συνομιλία του αρχηγού της ναζιστικής Γερμανίας με Φινλανδό υπουργό αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους ιστορικούς αναλυτές. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ακούσει μέσω βίντεο ή ηχητικών αποσπασμάτων τον Αδόλφο Χίτλερ να μιλάει στο ναζιστικό κοινό του, έχουν την πεποίθηση πως ο ηγέτης του Τρίτου Ράιχ μπορούσε μόνο να κραυγάσει τους γεμάτους μίσος λόγους του.Όμως, ένα ηχητικό ντοκουμέντο από το μακρινό 1942, αλλάζει τα δεδομένα καθώς η μυστική ηχογράφηση της συνομιλίας του Χίτλερ με Φινλανδό υπουργό, φέρνει στο προσκήνιο μια πιο... «ανθρώπινη» πλευρά του αιματοκυλιστή της ανθρωπότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγραφή της συνομιλίας που έγινε κρυφά από Φινλανδό ηχολήπτη αποκάλυψε ότι ο Χίτλερ ήταν σε θέση να κάνει μια φυσιολογική συνομιλία, παρά το γεγονός ότι στους δημόσιους λόγους του η μισαλλόδοξες τοποθετήσεις του γινόντουσαν αφορμή για περισσότερες σφαγές από τους ακολούθους του.

Η συζήτηση του Χίτλερ με τον υπουργό Carl Gustaf Emil Mannerheim της φινλανδικής κυβέρνησης είχε διάρκεια 11 λεπτών, ενώ άδοξο ήταν το τέλος του ηχολήπτη, ο οποίος πιάστηκε επ' αυτοφώρω από τους άντρες των SS να υποκλέπτει τη συνομιλία κι οδηγήθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Το γεγονός, ωστόσο, που προκάλεσε εντύπωση είναι ο τόνος και το ύφος του ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας, που διαφέρουν παρασάγγας από τις δημόσιες ομιλές του, που έβρυθαν από μηνύματα μίσους, ενώ ο στόμφος κι η ένταση των ομιλιών του αποτελούν μοναδικό δείγμα της επιρροής που ασκούσε στα πλήθη που συνέρρεαν για να τον ακούσουν.

Στο ηχητικό απόσπασμα, που αποτελεί σπανιότατο ιστορικό ντοκουμέντο κι αντικείμενο αναλύσεων από ιστορικούς, ο Χίτλερ ακούγεται να συνομιλεί με τον Φινλανδό υπουργό Άμυνας για θέματα σχετικά με τον ρόλο των φινλανδικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Χίτλερ πρόλαβε να εκφωνήσει περισσότερες από 5.000 ομιλίες στο κοινό του, πριν στρέψει στον κρόταφό του το περίστροφο και αυτοκτονήσει, περικυκλωμένος από τις προελαύνουσες σοβιετικές στρατιές που εισέβαλαν στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου 1945.
Πληροφορίες: ladbible.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα