Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ο Σόιμπλε λέει πως ο Μακρόν είναι η ελπίδα της Ευρώπης

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ο Εμανουέλ Μακρόν είναι... Ελπίδα για την Ευρώπη.

«Μια ελπίδα για την Ευρώπη» χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα «Journal du Dimanche» ο Σόιμπλε υποστήριξε ότι το Βερολίνο πρέπει να απαντήσει θετικά στις περισσότερες προτάσεις του Προέδρου της Γαλλίας αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και παράλληλα επαίνεσε τις πολιτικές που εφαρμόζει στη Γαλλία ο Εμανουέλ Μακρόν.
«Είναι καθήκον μας ως πολιτικοί να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι
το καλύτερο που έχουμε κάνει για το δικό τους μέλλον και αυτό το έχει καταφέρει ο Εμανουέλ Μακρόν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ωστόσο ο πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας εμφανίζεται προσεκτικός αναφορικά με την ταχύτητα και το βάθος της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα στο πλαίσιο που κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τροποποίηση των Συνθηκών, καθώς για να συμβεί αυτό χρειάζεται ομοφωνία από τα 28 κράτη – μέλη της ΕΕ.
«Το πρόβλημα του νομίσματός μας είναι ότι δεν προβλέπεται η εφαρμογή κοινωνικών και οικονομικών πολιτικών, καθώς δεν υπάρχει σχετική διάταξη στη Συνθήκη της Λισαβόνας [...]δεν έχω κατανοήσει πλήρως αν ο Εμανουέλ Μακρόν προτείνει την τροποποίηση των Συνθηκών, αλλά θα πρέπει να μιλήσουμε για τις ιδέες που κομίζει η Γαλλία».
Πηγή: reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα