Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος τα 4 παιδιά με απόφασή της εισαγγελέα Καλαμάτας

Μακριά από τους γονείς τους και το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν αποφάσισε η εισαγγελέας Καλαμάτας ότι πρέπει να μείνουν τα 4 παιδιά, που η μητέρα τους άφησε στην Εισαγγελία το μεσημέρι της Πέμπτης του Πάσχα.
Η εισαγγελέας πήρε την απόφαση μετά την ολοκλήρωση και παράδοση στα χέρια της τής εισήγησης της κοινωνικής υπηρεσίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, που μερίμνησε κατ’ εντολή της για την κοινωνική έρευνα, σχετικά με την καταλληλότητα της οικογένειας να μεγαλώνει παιδιά. Ετσι, από το μεσημέρι της Τετάρτης, το 7χρονο κοριτσάκι και τα 3 μικρότερα αδέλφια του, αγοράκια ηλικίας 8 μηνών το μικρότερο και 6 χρόνων το μεγαλύτερο, έφυγαν από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πλέον φιλοξενούνται προσωρινά στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” της Αθήνας, ώσπου να βρεθεί ένα ίδρυμα το οποίο θα δεχτεί και τα τέσσερα

αδέλφια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα της κοινωνικής υπηρεσίας ήταν ομόφωνο και στην ανάγκη να αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς συμφώνησαν η κοινωνική λειτουργός της Π.Ε. Μεσσηνίας, μία συνάδελφός της και μία ψυχολόγος από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας στην Τρίπολη, με τις οποίες συνεργάστηκε κατά τη διεξαγωγή της έρευνας.
Στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα τα παιδιά θα περάσουν ξανά από ιατρικό και παιδοψυχιατρικό έλεγχο και οι κοινωνικοί λειτουργοί του νοσοκομείου εκεί θα αναζητήσουν ποιο ίδρυμα μπορεί να τα δεχτεί. Αγνωστο είναι όμως πόσο θα διαρκέσει το διάστημα της αναζήτησης, καθώς πολλά παιδιά παραμένουν προσωρινά φιλοξενούμενα για μήνες τόσο στο Παίδων “Αγία Σοφία” όσο και στο “Αγλαΐα Κυριακού”.
Ν.Κ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα