Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Αναζητείται το δέντρο που φύτεψαν Μακρόν-Τραμπ στο Λευκό Οίκο


Η συμβολική δενδροφύτεσυη στον κήπο της κατοικίας του Αμερικανού Προέδρου είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και πολιτικών αναλυτών.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την τύχη του δέντρου που φύτεψαν μαζί στην αυλή του Λευκού Οίκοιυ ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Ουάσιγκτον.
Πιο συγκεκριμένα, η μικρή βελανιδιά που φυτεύθηκε σε ένδειξη μνήμης για την συμμετοχή των ΗΠΑ στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρο των συμμαχικών δυνάμεων της Αντάντ, φέρεται να έχει εξαφανιστεί κάτω από άγνωστες συνθήκες από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ του Reuters, Yuri Gripas.




Η δενδροφύτευση της βελανιδιάς της ποικιλίας Belleau Woods είχε προκαλέσει αίσθηση κι είχε μαγνητίσει το ενδιαφέρον των ανταποκριτών του Τύπου, καθώς θεωρήθηκε έμμμεση αναφορά από τον Γάλλο Πρόεδρο σχετικά με τις αποφάσεις του Τραμπ να αποχωρήσει από τη διεθνή σύνοδο για το κλίμα.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, όμως πηγές αναφέρουν ότι το δέντρο βρίσκεται προσωρινά σε... καραντίνα.
Όπως, φαίνεται και στα πλάνα, στη θέση όπου φυτεύθηκε η βελανιδιά, πλέον υπάρχει μόνο μια κίτρινη γραμμή.
πηγή:gazzettaί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα