Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου πρότεινε να αναλάβει τη διακυβέρνηση ο.... στρατός

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σκέφτομαι ότι θα πρέπει ν' αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός.Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα σε σχετικά άρθρα», πρότεινε ο δημοτικό σύμβουλο Ρεθύμνου της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή», Κωστής Πολοπετράκης
Σάλο έχει προκαλέσει η πρόταση του δημοτικού συμβούλου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Ρεθύμνου της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή», Κωστή Πολοπετράκη, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του νεοσύστατου Κινήματος «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ρέθυμνο, ανέφερε:
«Πρέπει ν' απομονώσουμε το πολιτικό σύστημα. Όπως λειτουργεί σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύση. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει ν' αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός.
Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα σε σχετικά άρθρα.
Πως θα γίνει αυτό; Θα γίνει με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό είναι έργο του πανελλήνιου απελευθερωτικού κινήματος Κρητών».
Ο δημοτικός σύμβουλος θεωρώντας μάλιστα ότι η πρόταση του θα επικροτηθεί και θα χειροκροτηθεί από τον ελληνικό λαό, πρόσθεσε:
«Φανταστείτε, βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει αν ακουστεί και ακούγεται επανειλημμένως, ότι το Κίνημα Κρητών εζήτησε τον στρατό εζήτησε τον στρατό να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα».
Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά όσα ανέφερε ο κ. Πολοπετράκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή» Μιχάλης Ανδρουλάκης, καταδίκασε τη θέση του δημοτικού συμβούλου τονίζοντας ότι δεν εκφράζει τον ίδιο και την παράταξη και ότι εκτός παράταξης τον κ. Πολοπετράκη. Ο Μιχάλης Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει επίσημα τη διαγραφή Πολοπετράκη από την παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.
Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε στα «Ρ.Ν.»: «Εμένα προσωπικά αλλά και την παράταξη μου, με την οποία συζήτησα το θέμα, τα όσα είπε ο κ. Πολοπετράκης δεν μας εκφράζουν. Όταν εδώ παλεύουμε, αγωνιζόμαστε για ζητήματα δημοκρατίας, ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης με την απλή αναλογική για να μπορούν οι κοινωνίες να εκφραστούν όσο γίνεται περισσότερο, όταν αυτό που πιστεύουμε και το δείχνουμε, είναι η εμπιστοσύνη μας στη δημοκρατία και τη διεύρυνση της, δεν μπορεί να 'ρχεται ο Κώστας Πολοπετράκης και να λέει ότι την πολιτική λύση στην Ελλάδα θα τη φέρει ο στρατός.
Άκουσα πρώτα τη δήλωση του, γιατί δεν είχα υπόψη μου και αμέσως μίλησα με τους συμβούλους της παράταξης μας και πήραμε απόφαση ότι εφόσον πιστεύει αυτή τη θέση βγαίνει εκτός της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο».
ΠΗΓΗ: Ρεθυμνιώτικά Νέα, skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα