Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ο Θωμάς Λιακουνάκος με τα χρέη των 700.000.000 και οι διακοπούλες στη Μύκονοοοο… (β΄ μέρος)


Ο Θωμάς Λιακουνάκος με τη σύζυγό του Νατάσα
Από Αλεξάνδρα Τσόλκα
«Αυτό που αξίζει δεν είναι να ζεις για να αποκτήσεις περισσότερα αλλά να ζεις καλά» έγραφε ο Πλάτων, από τα βάθη της αρχαιότητας, με δεδομένο πως «αυτή η πόλη είναι αυτό που είναι, γιατί οι πολίτες της είναι αυτό που είναι» και στην περίπτωση του Θωμά Λιακουνάκου, το σίγουρο είναι, πως μπορεί να χρωστά ασύλληπτα ποσά, αλλά εφαρμόζει το πρώτο σοφό ρητό που αναφέραμε. Μετά από φυλακίσεις, αποφυλακίσεις με «βραχιολάκι» να παρακολουθεί τις κινήσεις του και τη βοή του δήμου, μέσα από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, δεν παρέλειψε να περνά, με κάθε ευκαιρία, τα σαββατοκύριακά του, Πάσχα και γιορτές -πού αλλού;- στην αφρογεννημένη, λουσάτη, ονειρική και πολυτελή Μύκονο! Μαζί του, από τις μέρες της παντοδυναμίας και πλούτου, στις κοσμικές της εμφανίσεις, υπέρλαμπρη, έως και στα επισκεπτήρια της φυλακής και τις απλές φόρμες με τα πιασμένα απλή αλογοουρά μαλλιά, είναι πάντα η σύζυγος του Νατάσα Λιακουνάκου. Τώρα πια, στη Μύκονο μοιάζει να χει πάντα καλοκαίρι…

Μέρος β’
Η Νατάσα Λιακουνάκου της κοσμικότητας και των σινιέ μοντέλων και του Ράμφου
Είναι το σύμβολο μιας εποχής και η λατρεμένη των παπαράτσι της εποχής. Πανάκριβα ντυμένη, λουσάτη πάντα, υπέρλαμπρη και φανταχτερή, αφήνεται σε μια αγρία κοσμική ζωή. Παρέα με το ζεύγος Λυμπέρη και με τον κολλητό φίλο της, Λάκη Γαβαλά, δεν δίσταζε στα πάρτι και στα μπουζούκια να βγάζει τα σινιέ της πέδιλα της μόδας και να χορεύει πάνω στα τραπέζια, με το που άκουγε το αγαπημένο της σουξέ του Ρέμου!
Γίνεται η μούσα των lifestyle περιοδικών και των κοσμικών στηλών! Πολιορκείται από ένα πολύχρωμο πλήθος που την κολακεύει, επιδιώκει τη παρέα της, αποθεώνει τις επιλογές της, γελάει με τα αστεία της, συμφωνεί πάντα μαζί της. Φυσικά αυτό το θορυβώδες πλήθος κοσμικογράφων, στυλιστών, κομμωτών, μεικ απ αρτίστ, αισθητικών, φωτογράφων τάχα, θα την εγκαταλείψει πρώτο με στρωσίδι στην έξοδο, στην πρώτη δυσκολία. Όμως, ακόμη η ζωή είναι παραμυθένια.
Η Νατάσα Λιακουνάκου αγαπά τα γλέντια και τη κοσμικότητα, αλλά επίσης νιώθει το έλλειμμα της σε παιδεία, σε σύγκριση με τις γεννημένες πλούσιες καλλονές. Έτσι μαζί με άλλες κυρίες που είχαν καλοπαντρευτεί και δεν είχαν προφτάσει να μελετήσουν δημιούργησε ένα γκρουπ που έκανε σεμινάρια φιλοσοφίας με τον Στέλιο Ράμφο και εμβάθυναν στο Συμπόσιο του Πλάτωνα!
Λέγεται ότι πλούσιες καλλονές, επίσης παντρεμένες με κολοσσούς του χρήματος, που είχαν επίσης μάθει πώς να περπατούν σε δωδεκάποντα, αλλά όχι πως υπήρχε και άλλος Πλούταρχος από τον τραγουδιστή, και είχαν αντιζηλία με την παρέα της Λιακουνάκου, έκαναν το δικό του γκρουπ φιλοσοφίας και προσλαμβάνοντας άλλον διάσημο ακαδημαϊκό, εντρυφούσαν στον Επίκουρο, σαφώς επηρεασμένο από τον Δημόκριτο και αντίθετο της πλατωνικής θεώρησης, για να τη βγούνε στις άλλες τις σωκρατικές, στα διαλείμματα του Ρέμου, μόλις κατέβαζαν οι ηχολήπτες τον ήχο!

Με Πλάτωνα, Ρέμο κι όλη αυτή την υπερπροβολή, μοιραία έρχονται και τα σύννεφα στον γάμο. Καβγάδες, δημόσιοι τσακωμοί και θυελλώδεις επανασυνδέσεις, συνήθως με κάποιο υπέροχο κόσμημα στο μαξιλάρι της Νατάσας, όπως λέγεται. Και είναι αυτά τα κοσμήματα που αρπάξαν ληστές, από την πολυτελή βίλα στο Ψυχικό, της 46χρονης, πλέον, Νατάσας. Μεγάλης αξίας διαμάντια, δαχτυλίδια με πολύτιμες πέτρες, πανάκριβα χρυσά και διαμαντένια ρολόγια και δεκάδες άλλους μικρούς θησαυρούς που έλκουν την προέλευσή τους από οίκους όπως των Καίσαρη, Ιλεάνας Μακρή, Sotheby’s, Serkos, Vourakis, Cartier και Gavello!
Πάντως πολλοί ήταν εκείνοι που ισχυρίζονταν ότι το ζεύγος Λιακουνάκου ακολουθούσε χωριστή ζωή, αν και παρέμεναν παντρεμένοι. Παρ’ όλες τις φήμες, όμως, δεν έλειπαν και οι κοινές τους εμφανίσεις. Σκάνδαλα μάλιστα είχε ξεσπάσει, όταν σε έναν γάμο στη Σαντορίνη, η Νατάσα και ο Θωμάς Λιακουνάκος αρχίσαν να τσακώνονται τόσο έντονα και βροντόφωνα, που ο ιερέας διέκοψε το μυστήριο. Και όταν λίγα χρόνια μετά, οι καλοθελητές θα κάνουν λόγο για τις συνεχείς εμφανείς και την παρέα που εκείνος έκανε με την Ελίνα Σμπώκου, η Νατάσα δε θα δώσει κανένα δικαίωμα για επίσημο σχολιασμό. Μάλιστα θα σταθεί στο πλευρό του, όλες τις ατέλειωτες ώρες της απολογίας του στον ανακριτή, στην προφυλάκισή του, άλλα θα την επισκεφθεί και στον ειδικό χώρο στις φυλακές Κορυδαλλού, γνωρίζοντας το κόστος που θα είχε αυτό για αυτήν την κοσμική γυναίκα. Και παρότι άλλες κυρίες, όταν οι σύζυγοι φτάνουν στο προθάλαμο της φυλακής, τους εγκαταλείπουν, η Νατάσα Λιακουνάκου στάθηκε διπλά και πριν από αυτην και κατά τη διάρκεια και μετά, μέχρι σήμερα…

Παρ’ ολίγον Ωνάσης…
Κάποτε ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν ο εθνικός προμηθευτής οπλικών συστημάτων, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Κέρδος», είχε ξενοδοχειακές μονάδες, έχει ιδρύσει και κλείσει εταιρεία διοργάνωσης events με τη Νατάσα στο μάνατζμεντ, έχει εμπλακεί στις κατασκευές και είχε ως και αεροπορική εταιρεία για λίγο, που ήταν και η μονή του αποτυχημένη επιχειρηματική κίνηση.

Ήταν η εποχή της «αγοράς του αιώνα», με παντοδυναμία του Άκη Τσοχατζόπουλου, τότε στο Υπουργείο Άμυνας, που είχε αποφασίσει να προμηθευτεί ένα «υπερόπλο» της εποχής, το F-15, που κατασκεύαζε η Boeing.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε αποφασίσει να ιδρύσει μια δική του αεροπορική εταιρεία, καθώς υπολόγιζε πολύ σ` αυτήν την αγορά του αιώνα και να γίνει, κάτι σαν σύγχρονος Ωνάσης με την δική του Ολυμπιακή. Τελευταία στιγμή, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εντελώς αιφνιδιαστικά, ακύρωσε την παραγγελία των F-15 και παρήγγειλε τα γνωστά F-16.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε ήδη παραγγείλει τα τρία Boeing που θα αποτελούσαν τη βάση της αεροπορικής του εταιρείας. Η εταιρεία είχε στηθεί και ξεκίνησε την λειτουργία της, αλλά οι περισσότερες πτήσεις ήταν άδειες από επιβάτες! Συχνά ο Θωμάς και η Νατάσα έκαναν ταξίδια από ή προς το Παρίσι, οι δυο τους στα άδεια από επιβάτες αεροπλάνα τους.



Η αεροπορική κόστισε στον επιχειρηματία 26 δισ. δραχμές και έβαλε σε κίνδυνο όλη την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αλλά την σταμάτησε εγκαίρως.

Γλυκιά ζωή και μετά την αποφυλάκιση
Υπέρογκα ήταν τα χρέη των 741 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν συσσωρεύσει, αλλά το τέλος ήρθε μάλλον απροσδόκητα από την αποκάλυψη μιας μίζας, 1,6 εκατ. ευρώ- για την προμήθεια των ιπταμένων ραντάρ της σουηδικής Ericsson, που τοποθετήθηκαν πάνω σε 4 αεροπλάνα Embraer βραζιλιάνικης κατασκευής- ποσό που θεωρείται έως και ευκαταφρόνητο σε σχέση με εκείνα που διακινούνται στους εξοπλισμούς. Και χειροπέδες και φυλακή και αποφυλάκιση με βραχιολάκι και χωρίς αυτός!
Όμως, η γλυκιά ζωή δεν αλλάζει και όσο και αν αυτό φαντάζει παράδοξο για εμάς, τους κοινούς θνητούς φορολογουμένους και μισθωτούς, στον κόσμο των πλουσίων οι προσωπικές περιουσίες διαχωρίζονται από τις καταστροφές των επιχειρήσεων τους.
Κάποια στιγμή είχε πάει για σκι στο παγκόσμια φημισμένο Κουρσβέλ, αλλά και στο γάμο της κόρης του Αύρας, με τον Στιβ Ρομανό, στο Grand Resort στο Λαγονήσι, αλλά αποφεύγοντας πια τις φωτογραφίσεις.
Και μαζί, Θωμάς και η Νατάσα Λιακουνάκου συνεχίζουν να ζουν στην πολυτελή, αρχοντική τους βίλα στο Παλαιό Ψυχικό, ή στην Αράχοβα όπου εκτός από το ιδιόκτητο του σαλέ, έχει χτίσει και ένα παραδοσιακό χωριό, που ονόμασε φυσικά «Άξονα», ή στην φαντασμαγορική του βίλα στο Τούρλο της Μυκόνου, με την σκαμμένη, άγριας ομορφιάς πισίνα μέσα στα βράχια, που την ανέγερση της είχε προσπαθήσει να σταματήσει η πολεοδομία για σειρά παραβάσεων.

Έχει πάντα το 15μετρο φουσκωτό σκάφος, ονόματι «Απάτσι», τύπου Fabio Buzzi, που λένε όσοι ξέρουν πως είναι ό,τι πιο ονειρεμένο για ταξιδευτές στις θάλασσες.

Φυσικά, ούτε εδώ μπορούμε να βάλουμε happy end ή σκέτο έστω the end. Ο θεός ξέρει τι επιφυλάσσει στο δαιμόνιο Πειραιώτη, αν και ο θεός, βέβαια, δεν έχει ευθύνη για τις πράξεις αυτών που έχουν ελευθερία επιλογής, όπως έλεγε ο Πλάτωνας και μελετούσε με τον Ράμφο, η Νατάσα που μάλλον θα τα ξέρει καλύτερα…
πηγή:mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα