Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 6χρονος που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Ένα παιδάκι 6 ετών νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο ύστερα από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Ο Γιάννης Φανουργιάκης, αναπληρωτής διοικητής του νοσομοκείου, δήλωσε στο CNN Greece πως το παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 6χρονος, που μένει με την οικογένειά του στην περιοχή της Μεσσαράς, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα κρασιού, χωρίς να το καταλάβουν οι γονείς του, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη ΜΕΘ.
Οι γονείς, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, μετέφεραν το παιδί στο κέντρο Υγείας της περιοχής τους και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση μεταφορά του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Σε επικοινωνία του με το CNN Greece ο Γιάννης Φανουργιάκης, αναπληρωτής διοικητής

ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, ανέφερε πως δεν γνωρίζει τι προηγήθηκε της έλευσης του παιδιού στο νοσοκομείο, όμως υπογράμμισε πως μόλις έφτασε μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται μέχρι τώρα.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το παιδί διεκομίσθη ξημερώματα Πέμπτης, 12:30, και άμεσα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή και παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου μας».
«Από τη στιγμή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ χρειάζεται χρόνο. Παρακολουθούν οι γιατροί πως εξελίσσεται. Ναι, είναι σε κρίσιμη κατάσταση από τη στιγμή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ», είπε ακόμη ο κ. Φανουργιάκης.
«Έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες, όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις», απάντησε ο ίδιος ερωτώμενος αν έχουν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες εναντίον των γονέων.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γονείς του 6χρονου συνελήφθησαν από την αστυνομία και αντιμετωπίζουν – τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της έρευνας – την κατηγορία των βαριών σωματικών βλαβών. Υπάρχει περίπτωση αργότερα να διωχθούν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.  CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα