Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Από 10 έως 23 Ιανουαρίου μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις όσοι δεν πληρώθηκαν την εξισωτική του 2018

Στις 21 Δεκεμβρίου καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η οικονομική ενίσχυση σε δικαιούχους του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» (εξισωτική αποζημίωση) για τις αιτήσεις του 2018. Το συνολικό πόσο και για τα δυο υπομέτρα (ορεινών και εκτός ορεινών) ανέρχεται σε 224.847.678,06 ευρώ και αφορά 332.479 μοναδιαίους δικαιούχους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, «μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την πληρωμή των ανωτέρω ενισχύσεων, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την

πληρωμή των δικαιούχων. Τα ευρήματα αυτά αφορούν κυρίως σε:
1) 4.296 δικαιούχους με μη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας για το σύνολο ή μέρος των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης-Αίτηση πληρωμής για το Μ13 έτους 2018 σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε. Τα εν λόγω αγροτεμάχια εξαιρέθηκαν από τον υπολογισμό της δικαιούμενης ενίσχυσης, μέχρι την ταυτοποίησή τους
2) 1.092 δικαιούχους των οποίων τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση ενίσχυσης Αίτηση πληρωμής για το Μ13 έτους 2018 δεν ταυτοποιήθηκαν με τα αντίστοιχα του τραπεζικού ιδρύματος.
3) 446 δικαιούχους για τους οποίους εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.
4) 555 δικαιούχους για επανέλεγχο του προβλεπόμενου κριτηρίου επιλεξιμότητας ως προς την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα, σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε.
Οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στις ανωτέρω περιπτώσεις (1 και 2) μπορούν να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα της μη ταυτοποίησης και να χορηγηθεί το δικαιούμενο ποσό σε επόμενες πληρωμές. Για τον έλεγχο του κριτηρίου του ενεργού γεωργού (αφορά στους αιτούντες της 3ης περίπτωσης), θα αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ νεότερη επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών για να ληφθεί υπόψη στην επόμενη πληρωμή.
Εξατομικευμένες περιπτώσεις παραγωγών που παρουσίασαν ευρήματα κατά τον διασταυρωτικό μηχανογραφικό έλεγχο, με επίπτωση στο δικαιούμενο ποσό, θα εξεταστούν επίσης, από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από την έκδοση σχετικών οδηγιών στο πλαίσιο των κριτηρίων επιλεξιμότητας, εφόσον κριθεί αναγκαίο.
Κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 της υπ' αριθ.1847/51107/26-04-2016 ΥΑ (ΦΕΚ1275 Β'- ΑΔΑ 6ΤΧΥ4653ΠΓ-15Π)ΥΑ, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την 10/1/2019 και εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, δηλαδή ως και την 23/1/2019. Η υποβολή της προσφυγής συνοδεύεται, όπου απαιτείται, από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σχετικό υπόδειγμα ενδικοφανούς προσφυγής και οι λεπτομέρειες υποβολής θα κοινοποιηθούν σε επόμενη ανακοίνωση».  agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα