Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Παρατείνεται για δύο μήνες ο Νόμος Κατσέλη- Επιδότηση σε δανειολήπτες

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικό θέμα στην ατζέντα την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και τη μείωση των κόκκινων δανείων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «στη συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών, προκειμένου να επιταχυνθεί η μείωση των κόκκινων δανείων, η χρηματοδότηση της οικονομίας και η προστασία της πρώτης κατοικίας».
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων με την ταυτόχρονη προστασία της πρώτης κατοικίας, που θα συμβάλλει

στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε:
- Η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού δικαίου και τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που θα λαμβάνει υπόψη την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για την επιδότηση των επιλέξιμων δανειοληπτών, αλλά και τα κεφαλαιακά και εποπτικά δεδομένα των τραπεζών.
- Η παράταση του ισχύοντος καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας έως το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου σε αυτό το διάστημα να διαμορφωθεί από κοινού το νέο αναγκαίο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και του πτωχευτικού δικαίου των ιδιωτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό εργαλείο του σχεδίου που περιέγραψε ο πρωθυπουργός είναι η επιδότηση των δόσεων αποπληρωμής σε δανειολήπτες από την πλευρά της Πολιτείας και οι διευκολύνσεις από την πλευρά των τραπεζών στις πληρωμές (επιμηκύνσεις και κούρεμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα