Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Νεφρά: Τα οκτώ «ύπουλα» συμπτώματα που δείχνουν ότι κινδυνεύετε

Οι νεφροί βρίσκονται κάτω από το θώρακα. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση, δηλαδή το φιλτράρισμα του αίματος καθημερινά.
Αυτό είναι απαραίτητο για όλες τις λειτουργίες του σώματος και παράλληλα κρατούν το αίμα υγιές . Οι νεφροί είναι υπεύθυνοι για την αποβολή των υπερβολικών υγρών ή των άχρηστων υλικών από τον οργανισμό.
Επίσης ρυθμίζουν τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών ώστε να κρατήσουν τα οστά υγιή και ισχυρά, παράγουν περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια και βοηθούν τη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης.
Εάν οι νεφροί υπολειτουργούν τότε η υγεία σας βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο..
Το σώμα σας θα σας δώσει αυτά τα 8 σημάδια, εάν τα νεφρά σας βρίσκονται σε κίνδυνο:


1. Πρηξίματα
Όταν τα νεφρά αρχίζουν να αποτυγχάνουν στη «δουλειά» τους, δεν μπορούν να μας απαλλάξουνε από την περίσσεια υγρών και αυτό θα κάνει πριξίματα στο πρόσωπο τις αρθρώσεις και τα άκρα μας!

2. αλλαγές στην ούρηση τα πρώτα σημάδια είναι τα εξής:
Πρόβλημα στην ούρηση
Πίεση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Σκούρα ούρα, λιγότερο συχνή ούρηση και με μικρές ποσότητες
Χλωμό χρώμα των ούρων, συχνά και σε μεγάλες ποσότητες
αφρώδες ούρα
Συχνή ανάγκη για ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας

3. Εξάνθημα στο δέρμα
Η συσσώρευση αποβλήτων στο σώμα μας μπορεί να συνδεθεί με νεφρική ανεπάρκεια – το δέρμα εχει πολλά εξανθήματα και κνησμό. Όλα τα απόβλητα εχουν συσσωρευτεί στο αίμα και κάνουν το δέρμα να φαίνεται ξηρό και ερεθισμένο.
Λοσιόν και κρέμες και μπορούν να το κοπάσουν λίγο, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, το οποίο προέρχεται από το εσωτερικό – Αν το εξάνθημα που προκαλείται οφείλετε άμεσα από τα προβλήματα με τα νεφρά, φυσικά.

4. Κόπωση
Εάν οι νεφροί είναι υγιής παράγουν ΕΡΟ (ερυθροποιητίνη), μια ορμόνη που δημιουργεί περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια που φέρνουν οξυγόνο στο σημείο όπου χρειάζεται. Εάν ο αριθμός των αιμοσφαιρίων κατέρχεται, θα υπάρξει κόπωση και θα έχει αντίκτυπο στον εγκέφαλο και τους μυς. Αυτό είναι επίσης ένα σημάδι της σοβαρής αναιμίας.

5. Δύσπνοια
Είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά θα μπορούσε να συνδέεται με νεφρική βλάβη. Εάν το σώμα δεν έχει αρκετό οξυγόνο, είναι λόγω του χαμηλού αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων που παράγουν το οξυγόνο παντού. Η ποσότητα αυτών των κυττάρων του αίματος είναι συνδεδεμένη με τις βλαβερές τοξίνες που είχαν συσσωρευτεί στους πνεύμονες.

6.Μεταλλική γεύση στο στόμα
Τα απόβλητα που συσσωρεύονται στο αίμα θα αλλάξουν την γεύση σας σε τρόφιμα και ακόμη μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή. Ένα άλλο σημάδι της βλάβης των νεφρών είναι μια σοβαρή αλλαγή σε επιθυμία ορισμένων τρόφιμων ή και ανορεξία.

7. Πόνος
Ο πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης είναι ένα άλλο σύμπτωμα αυτής της κατάστασης – που είναι η ίδια περιοχή περισσότερο ή λιγότερο όπου τοποθετούνται τα νεφρά. Ο πόνος μπορεί να προκληθεί ακόμα περισσότερο από λοιμώξεις ή πέτρες στα νεφρά.

8. Κακή συγκέντρωση και ζάλη
Κακή ροή οξυγόνου προς τον εγκέφαλο είναι ένα σαφές σημάδι της σοβαρής αναιμίας, αλλά και νεφρική ανεπάρκεια. Θα χαλάσουν την εστίαση και τη συγκέντρωση,θα σας προκαλέσει ζάλη και παράλληλα προβλήματα μνήμης.
Ενσωματώστε υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή σας και περισσότερες αντιοξειδωτικές τροφές ή συμπληρώματα.

έτσι, αν θέλουμε να έχουμε μια μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς προβλήματα με τα νεφρά, ενός από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι. Μπορούμε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή!  Πηγή: medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα