Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Εξοπλισμός για μέτρηση οστικής πυκνότητας από το νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" στην Κυπαρισσία

Εξοπλισμό για μέτρηση οστικής πυκνότητας απέκτησε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Πρόκειται για ελαφρώς μεταχειρισμένο μηχάνημα, που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στο Νοσοκομείο "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο / Ερυθρός Σταυρός" στην Αθήνα. Οπως γίνεται γνωστό από ανακοίνωση του Μεσσήνιου διοικητή του Νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός" Θύμιου Γεωργόπουλου, εκεί εκγαταστάθηκε και πλέον λειτουργεί νέο, πρωτοποριακό μηχάνημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (IDEXA του Αμερικάνικου οίκου General Electric).
Στην ανακοίνωση του κ. Γεωργόπουλου αναφέρεται:
"Το νέο μηχάνημα (το πρώτο του είδους που εγκαθίσταται σε όλη την Ελλάδα) διαθέτει τεχνολογία που δεν περιορίζεται στην μέτρηση της οστικής μάζας στα συνήθη σημεία

(ισχίο και οσφυϊκή χώρα), αλλά πραγματοποιεί ολοσωματική σάρωση, λιπομέτρηση, ορθοπεδικό πρωτόκολλο, καθώς και την καινοτομία -για την Ελλάδα- TBS (Trabecular Bone Score) που καταγράφει την αρχιτεκτονική των οστών και τον κίνδυνο οστεοπορωτικού κατάγματος. Με την προμήθεια του νέου μηχανήματος ολοκληρώνεται η αξιοποίηση των 229.000 ευρώ, ποσό με το οποίο πιστώθηκε ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου με πρόσφατη απόφασή μας. Είχαν προηγηθεί η αναβάθμιση (τελευταίας τεχνολογίας) των λογισμικών προγραμμάτων του Αγγειογράφου και Μαγνητικού τομογράφου και οι προμήθειες 10 στρωμάτων πρόληψης κατακλίσεων, ενός συστήματος κρυοπηξίας και ενός κρυόδιου αμφιβληστροειδούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέχρι σήμερα, ελαφρά μεταχειρισμένο μηχάνημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (του ιδίου οίκου) που υπήρχε στο Νοσοκομείο και αντικαταστάθηκε, έχει ήδη παραχωρηθεί δωρεάν και μεταφερθεί στην Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των περίπου 50.000 κατοίκων της περιοχής.
Για το «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ–Ε.Ε.Σ.» ακολουθεί εντός του Ιανουαρίου 2019 η ολοκλήρωση σύγχρονης Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας 11 κλινών.
Προχωράμε σταθερά με πρόγραμμα και καλύπτουμε τις ανάγκες όπου και όταν εμφανίζονται, στοχεύοντας σε μια συνεχώς αύξουσα παροχή σύγχρονων υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας". eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα