Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ιερόσυλοι έκλεψαν χρυσά τάματα από εκκλησία στη Δυτική Αχαΐα

Δύο άνδρες, ηλικίας 42 και 22 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, κατηγορούνται για αφαίρεση χρυσών ταμάτων από εικόνα στον ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες Σάββατο 29/12, το μεσημέρι, οι δύο άνδρες, με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, μετέβησαν στο ναό όπου αφαίρεσαν από την εικόνα του Αγίου Νικολάου διάφορα χρυσά τάματα.
Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας που έφθασαν στον ναό, συνέλαβαν στο προαύλιο τον 42χρονο, ενώ ο 22χρονος διέφυγε με τη μοτοσικλέτα. Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 22χρονου και έπειτα από λίγη ώρα οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σπίτι του, σε

χωριό της δυτικής Αχαΐας και τον συνέλαβαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 22χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν δύο χρυσές αλυσίδες, μια χρυσή βέρα, ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα φύλλο χρυσού και τρία επίχρυσα μετάλλια, τα οποία είχε αφαιρέσει από την εικόνα του Αγίου Νικολάου.
Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, επέστρεψαν όλα τα τάματα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων και τα παρέδωσαν στον εφημέριο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα