Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Πλούσιο σε αθλητικές δράσεις το 2018 στη Μεσσηνία

Γεμάτο αθλητικές δραστηριότητες ήταν και το 2018 για τη Μεσσηνία. Εμείς θ’ αναφερθούμε κυρίως στο ποδόσφαιρο. Κατ’ αρχήν η ΕΠΣΜ διοργάνωσε τα πρωταθλήματα Α, Α1, Β΄, Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, παιδικό, προπαιδικό, τα τουρνουά τζούνιορ, προτζούνιορ, το 14ο πρωτάθλημα παλαιμάχων αλλά και το Κύπελλο Μεσσηνίας.
Τον τίτλο στην Α΄ κατηγορία κατέκτησε ο Πάμισος Μεσσήνης και πανηγύρισε έτσι την άνοδο (έπειτα από 13 χρόνια) στη Γ΄ Εθνική.
Πρωταθλήτρια στην Α1 κατηγορία αναδείχθηκε η ΑΕ Μάνης και μαζί με ΑΟ Ασπροχώματος και Ολυμπιακό Ανάληψης πανηγύρισαν την άνοδο στην Α΄ Τοπική.
Όσον αφορά τώρα στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής, ο ΠΑΟ Καλού Νερού (Α΄΄ Ομιλος), η Θύελλα Χαρακοπιού (Β΄Όμιλος) κατέκτησαν την πρώτη θέση στους 2 ομίλους και μαζί με

τον Ηρακλή Κυπαρισσίας (νίκησε σε αγώνα μπαράζ τον ΠΑΟ Καλλιθέας), πήραν την άνοδο για την Α1 κατηγορία.
Τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής κατέκτησε η Θύελλα Μερόπης, ενώ μαζί με την Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης, τον Εθνικό Καλαμάτας και τον ΑΟ Λεΐκων ανέβηκαν στη Β΄ Τοπική.
Στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, ο Π.Σ. Η Καλαμάτα επικράτησε με 2-1 στην παράταση του Παμίσου Μεσσήνης.
Η Μαύρη Θύελλα συμμετέχει ξανά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, και στο ξεκίνημα της εφετινής σεζόν, ανασυγκροτήθηκε με αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει στον 8ο όμιλο (οδηγεί σταθερά την κούρσα, ενώ προβάλλει ως το μεγάλο «φαβορί» για άνοδο στη «Foot ball League”).
Το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο εκπροσωπείται σε εθνική κατηγορία και από τον Εθνικό Καλαμάτας, που πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό του στη Γ΄ κατηγορία και ανέβηκε στη Β΄ κατηγορία.
Όσον αφορά στην ΕΠΣΜ μετά τις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου, προέκυψε νέο Δ.Σ. (η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε «θρίλερ» με τη μία παράταξη να έχει 6 ψήφους και την αντιπολίτευση 5 – η 11ηπρονομιούχος θέση βγήκε έπειτα από κλήρωση μεταξύ τριών υποψηφίων που ισοψήφησαν) και πρόεδρος ανέλαβε ο Βασίλης Σπηλιώτης. Επίσης υπάρχει νέα Επιτροπή Διαιτησίας με πρόεδρο τον Γιώργο Μπλάνα και μέλη τους Σταύρο Λάμια, Γιώργο Γεωργιόπουλο, Ανδρέα Μιχαλακέα.
Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας διοργάνωσε για μία χρονιά, το πρωτάθλημα Μαζικού Αθλητισμού με την ομάδα των Μηχανικών/Επαγγελματιών να κατακτά πανάξια τον τίτλο.
Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» συνέχισε την έντονη δράση του, ενώ οι Παλαίμαχοι Μεσσηνιακού, Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων, Εράνης Φιλιατρών, Παμίσου Μεσσήνης και All Stars Μεσσηνίας, έδωσαν φιλικούς αγώνες για φιλανθρωπικό σκοπό.
Στα Φιλιατρά φιλοξενήθηκε το πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τον Σεπτέμβριο διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία το τουρνουά «Grass roots” της FIFA.
Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι και την περυσινή αγωνιστική περίοδο οι Μεικτές ομάδες της ΕΠΣΜ έκαναν εξαιρετική πορεία στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα