Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου: Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που «καλωσορίζει» το 2019

Θα σημειωθεί μία ολική έκλειψη της Σελήνης, γνωστή ως Ματωμένο Φεγγάρι και η οποία προκύπτει όταν η Γη βρίσκεται μεταξύ του Ηλίου και της Σελήνης - Wolf Moon αποκαλείται η πρώτη πανσέληνος του Ιανουαρίου - Οι προφητείες... για το τέλος του κόσμου
Με ένα εξαιρετικά σπάνιο, αλλά εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο θα κάνει ποδαριικό η νέα χρονιά. Πρόκειται για το «Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκουι», το οποίο θα «ανατείλει» στις 20 προς 21 Ιανουαρίου και θα είναι ορατό, εφόσον ο καθαρός ουρανός το επιτρέψει, από σχεδόν τον μισό πλανήτη.
Το φαινόμενο είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός σεληνιακών γεγονότων.
Ειδικότερα, θα σημειωθεί μία ολική έκλειψη της Σελήνης, γνωστή ως Ματωμένο Φεγγάρι

και η οποία προκύπτει όταν η Γη βρίσκεται μεταξύ του Ηλίου και της Σελήνης, με αποτέλεσμα το φως του ηλίου να «γέρνει» προς το φεγγάρι, δημιουργώντας το μυστηριώδες αυτό κόκκινο χρώμα.
Μετά το 2019, η επόμενη ολική έκλειψη θα συμβεί το 2021.
Επιπλέον, το Super Blood Wolf Moon θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια μίας Σούπερ Σελήνης. Αυτό το φαινόμενο γίνεται όταν η Σελήνη βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη, με αποτέλεσμα να φαίνεται φωτεινότερη αλλά και κατάτι μεγαλύτερη.

Τι είναι το Wolf Moon
Η πανσέληνος του Ιανουαρίου συχνά αναφέρεται ως το Φεγγάρι του Λύκου. Οι δώδεκα πανσέληνοι της κάθε χρονιάς έχουν και από ένα παραδοσιακό όνομα.
Το Φεγγάρι του Λύκου λέγεται ότι πήρε το όνομά του από ινδιάνικες φυλές, καθώς τότε οι λύκοι κατέβαιναν για να κυνηγήσουν την τροφή τους και αλυχτούσαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Μερικές φυλές ονόμαζαν αυτό το φεγγάρι Πανσέληνο του Χιονιού, αν και κατά κόρον χρησιμοποιείται για τον επόμενο μήνα.
Σημάδι για το τέλος του κόσμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα