Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ποιοι θα δουν αυξήσεις μισθών έως και 120 ευρώ τις επόμενες ημέρες

Ανατροπές με αυξήσεις μισθών φέρνει το 2019 για 780.000 εργαζόμενους. Πρόκειται για τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό.
Οι αυξήσεις μαζί με την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού αναμένεται να δώσουν και μεγάλη ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής που επεξεργάζεται τις αυξήσεις που έχουν προταθεί από τους επιστημονικούς φορείς.
Οι προτάσεις έχουν σημαντική διαφορά μεταξύ τους καθώς ξεκινούν από το 2,5% και φτάνουν ως το 10% ωστόσο όλα δείχνουν ότι υπάρχουν δυο σενάρια που επικρατούν.
Το πρώτο σενάριο θέλει τον κατώτατο μισθό να αυξάνεται κατά 5%, γεγονός που θα

σημάνει μηνιαία αύξηση 28,7 ευρώ, καθώς ο κατώτατος μισθός θα πάει από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα στα 603,1 ευρώ τον μήνα.
Το δεύτερο σενάριο, που κατά τις κυβερνητικές διαρροές είναι μάλλον και το πιο πιθανό μιλάει για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό της τάξης του 8%, κάτι που μεταφράζεται σε μηνιαία αύξηση 46,88 ευρώ καθώς ο μισθός θα διαμορφωθεί στα 632,86 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση οι αυξήσεις και οι αλλαγές αναμένεται να φέρουν ευχάριστα νέα για περίπου 350.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που αυτή τη στιγμή αμείβονται με τον υποκατώτατο μισθό ο οποίος θα καταργηθεί και έτσι από τα 510 ευρώ θα βρεθούν είτε στα 603, είτε στα 632 ευρώ τον μήνα, βλέποντας σημαντική διαφορά στις μηνιαίες αποδοχές τους, ενώ παράλληλα θα ωφεληθούν και όσοι εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας (μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής) και ανέρχονται σήμερα σε 422.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα