Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Η μοναξιά & η απομόνωση βλάπτουν την υγεία, όσο οι χρόνιες παθήσεις

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η μοναξιά και η απομόνωση βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό όσο οι χρόνιες παθήσεις, προειδοποιούν οι ειδικοί.
«Η εορταστική περίοδος μπορεί να «ενισχύσει» τα συναισθήματα της μοναξιάς, υποστηρίζει κορυφαία Βρετανή γιατρός που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να να έρθουν να επαφή τις ημέρες αυτές με συγγενικά τους πρόσωπα και φίλους».
Όπως αναφέρει το δίκτυο «itv»,για την καθηγήτρια Έλεν Στοκς Λάμπαρντ, πρόεδρο της βρετανικής Βασιλικής Ένωσης Γιατρών, η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση μπορεί να είναι τόσο επιζήμιες στην ανθρώπινη υγεία όσο νευροεκφυλιστικές ασθένειες, οι καρδιοπάθειες και άλλα χρόνια νοσήματα.
Για το λόγο αυτό, προτρέπει τους ανθρώπους να είναι καλοί πολίτες και να έρθουν σε

επαφή με φίλους και γείτονές με ουσιαστικό τρόπο.
«Κάθε γιορτή ή συγκέντρωση όπου οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή, μπορεί είτε να μειώσει είτε να μεγεθύνει τα συναισθήματα της απομόνωσης και της μοναξιάς», τόνισε και πρόσθεσε:
«Οι άνθρωποι που είναι ήδη ευάλωτοι στη λεγόμενη «εποχιακή συναισθηματική διαταραχή» διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τις ημέρες των εορτών. Σ’ έναν κόσμο όπου η επαφή με τον έξω κόσμο γίνεται περισσότερο παρά ποτέ με τα social media, ακούμε και βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν κάποιον να τους κρατήσει το χέρι σε μια περίοδο προβλημάτων, σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο.
Οι επισημάνσεις της Βρετανίδας γιατρού έρχονται λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση στοιχείων του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής, τα οποία έδειξαν πως η Βρετανία πλήττεται από μία επιδημία μοναξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα