Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για την Πρωτοχρονιά - Βροχές και χιόνια

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΜΥ. Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από το πρωί της Δευτέρας (31.12.2018) μέχρι και το βράδυ της Τρίτης (01.01.2019) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Δευτέρα (31-12-2018, παραμονή Πρωτοχρονιάς)
α. Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά τα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά που βαθμιαία θα

επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής-κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) καθώς και περιοχές της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και των υπολοίπων τμημάτων της Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).
Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν, ενώ αναμένονται και στα ημιορεινά της Αττικής (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).
γ. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο.
Τρίτη (01-01-2019, Πρωτοχρονιά)
α. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
β. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της δυτικής-κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες, οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα σταματήσουν και τη νύχτα θα εξασθενήσουν στις υπόλοιπες περιοχές.
γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο που βαθμιαία από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
δ. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα