Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

10 κρούσματα στη Μεσσηνία-Έκρηξη κρουσμάτων σε όλη την Πελοπόννησο-Συναγερμός στους Γαργαλιάνους-Σπεύδει αύριο ο ΕΟΔΥ

Δραματική αύξηση παρουσιάζουν τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού σε όλη την Πελοπόννησο. Στη Μεσσηνία καταγράφονται 10 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με σχεδόν όλα να εντοπίζονται στους Γαργαλιάνους, και 1 στην Καλαμάτα. Την ίδια ώρα 10 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου και 2 παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid.
Η κατάσταση όμως είναι ανησυχητική για την Αρκαδία όπου καταγράφονται 36 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, αλλά και την Ηλεία με 31 νέα κρούσματα. Συνεχίζεται η έξαρση κρουσμάτων στην Αχαΐα με 121 νέα κρούσματα να καταγράφονται παρά το γεγονός ότι όλο ο Νομός βρίσκεται σε αυστηρό lockdown. Στην Αργολίδα, ο ΕΟΔΥ σήμερα κατέγραψε 17 νέα κρούσματα και 18 στην Κορινθία. Τα νούμερα είναι αμείλικτα και αποτυπώνουν την ευρεία διασπορά των κρουσμάτων στους παραπάνω νομούς, με εξαίρεση τη Λακωνία όπου εντοπίστηκαν μόλις 4 νέα κρούσματα.



ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΕΚΡΗΞΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ LOCKDOWN ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Η εκτίναξη αυτή των κρουσμάτων σε όλη την Πελοπόννησο είναι ανησυχητική και προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους. Είναι αλήθεια βέβαια ότι το Σαββατοκύριακο και χθες Δευτέρα έγιναν λιγότερα τεστ, γι’αυτό παρουσιαζόταν και αυτή η καθίζηση στον αριθμό των κρουσμάτων. Τα περισσσότερα τεστ το τελευταίο 24ωρο έφεραν και περισσότερα κρούσματα. Πάντως, η ραγδαία αυτή αύξηση ίσως οδηγήσει και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου στο “κόκκινο”, και σε πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονται σε αυστηρό lockdown ο Δήμος Κορινθίων, ο Δήμος Νεμέας και ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, καθώς και ο νομός Ηλείας, αλλά και η ολόκληρη η Αχαΐα ήδη από το προηγούμενο διάστημα.


350 ΤΕΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ-ΣΠΕΥΔΕΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΑΥΡΙΟ
Συνολικά 350 τεστ έκανε σήμερα ο ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, 150 έγιναν από το μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και βρέθηκε ένα δείγμα θετικό.
Τεστ έγιναν, όπως ήταν προγραμματισμένο, και στο Γυμνάσιο Φιλιατρών (περίπου 80), και στο Παπαδοπούλειο άλλα και σε επιβάτες πτήσης από Θεσσαλονίκη, στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Όλα βρέθηκαν αρνητικά. Ανησυχία προκαλεί, ωστόσο, η εστία κρουσμάτων στους Γαργαλιάνους, σε επιχείρηση. Αύριο θα βρεθεί εκεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα γίνουν μοριακά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.
RAPID TEST ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Να σημειωθεί ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν αύριο και σε Καρδαμύλη και Κυπαρισσία όπου και θα γίνουν rapid test στα αντίστοιχα Αστυνομικά Τμήματα. Παράλληλα, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι κλιμάκιο θα βρίσκεται στον Κάμπο του Δήμου Δυτικής Μάνης, στο πρώην Δημαρχείο, για rapid test σε όποιον κάτοικο επιθυμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα