Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Βγαίνει η απόφαση για τα voucher 200 ευρώ για αγορά λαπτοπ και τάμπλετ


Βγαίνει η απόφαση για τα voucher 200 ευρώ για αγορά λαπτοπ, τάμπλετ και smartphones για μαθητές ηλικίας από 4 έως και 24 ετών.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είπε ότι το πρόγραμμα αφορά πάνω από 500.000 μαθητές. Όπως είπε εντός των ημερών θα σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών η σχετική υπουργική απόφαση ώστε το έργο να ενταχθεί κατ' αρχήν στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων και στην συνέχεια στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αφορά την αγορά εξοπλισμού (σταθεροί υπολογιστές, laptop, tablet ή smartphones) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ. Θα έχει στόχο να διευκολύνει τα παιδιά σε οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.
Το κριτήριο εισοδήματος για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, αυξάνεται στα 12.000 ευρώ. Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα στοχεύει να συμβάλει, με ουσιαστικό τρόπο, στη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου. Η βιωματική εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις νέες τεχνολογίες αποτελεί οριζόντια τομή, αναγκαία και μετά την παρέλευση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα