Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Σοβαρή η κατάσταση στο σχολείο που φοιτούσε ο 14χρονος: Σοκάρει ο ξυλοδαρμός συνομήλικής του - Προειδοποιούσαν για «άμεσο κίνδυνο» από το 2021


Σοκάρουν η υπόθεση και το βίντεο του ξυλοδαρμού της 14χρονης -η οποία πηγαίνει στο ίδιο σχολείο που φοιτούσε ο 14χρονος Μάκης που αυτοκτόνησε. Ερωτηματικά για την καταγγελία που είχε γίνει το περασμένο έτος και δεν υπήρξε καμία «απάντηση».
«Στις αρχές Οκτωβρίου (συνέβη). Ακριβώς έξω από το σχολείο. Βράδυ. Το παιδί είχε πάει για προπόνηση, ένα στενό κάτω από το σπίτι μου. Το ανακάλυψα μετά από 10 μέρες, από μία φίλη της. Στην αρχή δεν ήθελε να μιλήσει. Έκανα πολλή δουλειά. με τον καιρό μου τα είπε όλα» περιγράφει η μητέρα της ανήλικης που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, γεγονός που καταγράφηκε σε βίντεο.
Η ίδια εξηγεί, μιλώντας στο OPEN, ότι το συμβάν «Ξεκίνησε από μία κατάληψη του σχολείου. Μου είπε η κόρη μου ότι νόμιζαν τα άλλα παιδιά ότι έδωσε τα ονόματα των παιδιών που ήταν σε κατάληψη».

Όπως είπε, επίσης, η μητέρα της ανήλικης, δύο από αυτούς που επιτέθηκαν στην κόρη της, συμμετείχαν και στο bullying εναντίον του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε.
Ενημερώθηκε ο διευθυντής και είπε «δεν μπορώ να κάνω κάτι»
«Κάλεσα τον διευθυντή, τον ενημέρωσα ότι υπάρχει πρόβλημα και θα ήθελα να συνεργαστούμε, να καλέσει και τους γονείς των άλλων παιδιών και μου απάντησε πολύ απλά "δεν μπορώ να κάνω κάτι σε αυτό". Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά, μου λέει "φυσικά"» καταγγέλλει η μητέρα.
Ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Δημήτρης Φουφόπουλος, αναφέρει πως τον Οκτώβριο του 2021 η μητέρα έκανε καταγγελία ότι η κόρη της είναι θύμα συστηματικού bullying, «νεανικών επιθέσεων και εντός και εκτός του σχολείου», τονίζοντας πως πολλαπλές επιθέσεις γίνονταν μέσα στο σχολείο.

«Το κορίτσι το σπρώχνανε πάνω σε τοίχους, το φτύνανε, το εξεφτιλίζανε, το βρίζανε. Φτάσαμε σε σημείο να έχουμε απειλές και για την ίδια και για τη μητέρα της» λέει ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως «και ερχόμαστε περίπου 10 Οκτωβρίου στο τραγικό περιστατικό που φαίνεται στο βίντεο».
«Το κορίτσι έγινε θύμα δεύτερου ξυλοδαρμού», «δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα»
«Μετά από εκεί, 21 Οκτωβρίου, ενημερώνουμε επίσημα με εξώδικη δήλωσή μας και τον διευθυντή και το υπουργείο Παιδείας και τον διοικητή του ΑΤ Κολωνού ότι υπάρχει πρόβλημα και άμεσος κίνδυνος και ζητούμε να ληφθούνε αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθεί κάποιο τέτοιο τραγικό συμβάν. Με απλά λόγια δεν έγινε τίποτα απολύτως, το κορίτσι γίνεται θύμα δεύτερου ξυλοδαρμού και αναγκάζεται η μητέρα 5 Νοεμβρίου του '21 να υποβάλει μήνυση ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Και στη μήνυσή μας αυτή ζητούμε άμεσα και κατεπείγοντα μέτρα. Μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, η υπόθεση ακόμα εκκρεμεί σε προκαταρκτική εξέταση και η επίσημη θέση του σχολείου είναι ότι όλα αυτά δεν αφορούν το σχολικό περιβάλλον» πρόσθεσε ο δικηγόρος.
«Κι αν δεν είχαμε το θέμα του 14χρονου, θα ήμασταν ακόμα μια υπόθεση στο αρχείο» κατέληξε ο κ. Φουφόπουλος.
Η απάντηση της υφυπουργού Παιδείας
Από πλευράς της, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε πως «θα ελέγξω εάν έχει φτάσει στο αρμόδιο γραφείο, δηλαδή του γ.γ. η καταγγελία αυτή (...). Απλώς είναι κάτι που δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη στιγμή».
Σύμφωνα με την ίδια, θα αποδοθούν «αυστηρότατες κυρώσεις» αν αποδειχθούν ευθύνες.
Μάλιστα, όταν προβλήθηκε στον «αέρα» το έγγραφο που στάλθηκε στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης, η υφυπουργός είπε πως θα ελεγχθεί «αν δώσανε σημασία, προφανώς θα δώσανε αν έφτασε στο αρμόδιο γραφείο και τι απαντήσεις υπήρξαν από την έρευνα».

«Πρέπει να δούμε ποιος δεν έκανε κάτι» συμπλήρωσε και είπε πως «η απάντησή μου δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι ότι δεν κάναμε κάτι, δεν γνωρίζω απλώς τι κάναμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα