Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Βόλος: Δικαστήριο για τους γονείς των 15χρονων που ξάπλωναν στη μέση του δρόμου για... πλάκα - Ελεύθεροι οι 3 ανήλικοι


Ελεύθεροι αφέθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής, οι τρεις 15χρονοι μαθητές, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου, για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία. Οι τρεις ανήλικοι θα δικαστούν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων.
Πρόκειται για παιδιά που παίζουν τη ζωή τους κορώνα - γράμματα καθώς γυρνούν την πλάτη τους στον κίνδυνο και αποφασίζουν, χωρίς καν να το σκεφτούν, να αποδεχθούν επικίνδυνες διαδικτυακές προκλήσεις, μόνο και μόνο για να αποδείξουν σε φίλους του, ότι έχουν θάρρος.
Υπενθυμίζεται ότι ένας 15χρονος, από τους τρεις που συνελήφθησαν, ξάπλωσε στη μέση του δρόμου ενώ οι δύο φίλοι του βρισκόταν επίσης στο δρόμο, κρατώντας κινητά τηλέφωνα για να «απαθανατίσουν» ποια θα ήταν η αντίδραση των οδηγών που περνούσαν, με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα, λόγω των ταχυτήτων των αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο δρόμο.
Η Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Τροχαίας Βόλου, προχώρησε σε ελέγχους μετά από καταγγελίες για το επικίνδυνο «παιχνίδι» των ανήλικων, που μπορούσε να τους κοστίσει τη ζωή και προχώρησε στη σύλληψη των τριών μαθητών. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Ειασγγελίας Βόλου ενώ κοινωνικός λειτουργός θα πραγματοποιεί επισκέψεις κατ' οίκον.
Εκτός από τους ανήλικους, συνελήφθησαν και οι γονείς των τριών παιδιών που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας το Σάββατο, τους άφησε ελεύθερους και όρισε δικάσιμο σε βάρος τους στο τέλος του μήνα, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας, συνεχίζονται, χωρίς να έχει διαπιστωθεί ανάλογο περιστατικό, ενώ δεν έχει γίνει παρόμοια καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα