Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Απλήρωτοι παραμένουν οι περισσότεροι από 45.000 που εργάστηκαν στην Απογραφή


Χιλιάδες απογραφείς εργάστηκαν για ημέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες και πέντε μήνες μετά περιμένουν ακόμα να πληρωθούν.

Εργάστηκαν για ημέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες και με την καχυποψία πολλών απογραφόμενων να δυσκολεύει το έργο τους. Πέντε μήνες μετά το τέλος της απογραφής, παραμένουν απλήρωτοι έχοντας μάλιστα βάλει ακόμα και λεφτά από την τσέπη τους.
Μια από τις εργαζόμενες δηλώνει πως επισκέφθηκε περισσότερα από 300 σπίτια στην Ακράτα και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ. «Ήταν χειμώνας, έκανε κρύο, έβαλα δικό μου αυτοκίνητο, δικά μου έξοδα. Τα καταγράψαμε. Με φώναζαν μέχρι και τις 2 τη νύχτα για να τα περάσουμε όλα στον υπολογιστή. Μόλις πατήσαμε οριστική αποθήκευση θα μας πλήρωναν. Εγώ την πάτησα στα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι σήμερα δεν έχουμε ούτε με ένα μήνυμα. Όλη αυτή η ταλαιπωρία για 1000 με 1200 ευρώ».
Σε μια άλλη περίπτωση που φιλοξενεί ο Alpha, εργαζόμενη αναφέρει: «Δουλεύαμε Σάββατα – Κυριακές, παραμονή Χριστουγέννων, μέσα στην έξαρση του κορονοϊού, υπήρχαν άνθρωποι που δεν ήθελαν να δεχτούν κόσμο στο σπίτι τους, η πλατφόρμα ήταν πάρα πολύ περίπλοκη. Είμαστε ακόμα απλήρωτοι και δεν έχουμε καμία ενημέρωση».
Η ΕΛΣΤΑΤ τονίζει ότι η διαδικασία πληρωμής των 47.000 απογραφέων έχει αρχίσει χωρίς να διευκρινίζει πότε θα δουν τα χρήματα οι απογραφείς. «Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία πληρωμής των περίπου 12.000 τομεαρχών και οι πληρωμές τους αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Μαΐου του 2022. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πληρωμή των περίπου 47.000 απογραφέων, των οποίων ο ορισμός και η εργασία έγιναν αργότερα σε σχέση με τους τομεάρχες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα