Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Στη Νορβηγία ο 6χρονος που απήχθη από την Κηφισιά - Πληροφορίες ότι ταξίδεψε με πλαστό διαβατήριο


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος απήχθη το βράδυ της Τρίτης μέσα από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Κηφισιά.
Οι αρχικοί φόβοι, τους οποίους εξέφρασε και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ότι το παιδί βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας, φαίνεται να επιβεβαιώνονται.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δικηγόρος του Νορβηγού πατέρα του 6χρονου έστειλε e-mail όπου γνωστοποίησε ότι το παιδί είναι στη σκανδιναβική χώρα και είναι ασφαλές και καλά στην υγεία του.
Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αγοράκι ταξίδεψε στη Νορβηγία μέσω Δανίας με πλαστό διαβατήριο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", καθώς το παιδί φέρεται να έφυγε από εκεί με τον πατέρα και συγγενικό του πρόσωπο αεροπορικώς για τη Νορβηγία.
Επιπλέον, όπως δήλωσε στον skai.gr, ο Κώστας Γιαννόπουλος, άνδρας που δήλωσε δικηγόρος του πατέρα επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού και είπε ότι το παιδί βρίσκεται ασφαλές στη Νορβηγία. Ο ίδιος ζήτησε να τερματιστεί το amber alert για τον εντοπισμό του 6χρονου, με το Χαμόγελο του Παιδιού να απαντά ότι κάτι τέτοιο γίνεται μόνο μετά από εντολή εισαγγελέα.
Όπως είχε επισημάνει ο κ. Γιαννόπουλος νωρίτερα, η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, είναι ότι έγινε μέσα από μια "μαφιόζικη διαδικασία", με έναν άνθρωπο να εισβάλλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από τη γιαγιά του.
Η άγρια κόντρα των γονέων για την επιμέλεια του 6χρονου
Ο πατέρας του παιδιού έχει νορβηγική υπηκοότητα και ζει μόνιμα στη Νορβηγία. Το ζευγάρι έχει χωρίσει πριν από περίπου δύο χρόνια.
Τον Ιούλιο του 2020 η μητέρα πήρε το παιδί και ήρθε μόνιμα στην Ελλάδα. Από τότε το πρώην ζευγάρι είναι σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του 6χρονου. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.
"Υπάρχουν αποφάσεις, δύο αστικές, των ελληνικών δικαστηρίων που έχουν κρίνει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ότι το παιδί πρέπει να μένει με τη μητέρα, η απόφαση αυτή έχει προσβληθεί από τον μπαμπά στον Άρειο Πάγο. Ο μπαμπάς είχε καταθέσει στο παρελθόν μήνυση κατά της μητέρας που προ 15 ημερών εκδόθηκε διάταξη από τον εισαγγελέα, κρίθηκε ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο", ανέφερε στο Star ο δικηγόρος της μητέρας, Χρήστος Οικονομάκης.
"Εμείς έχουμε από χθες στείλει επιστολή και στον ίδιο και στους δικηγόρους του, αλλά δεν έχουμε λάβει το παραμικρό στίγμα", σημείωσε ο ίδιος.
"Προ δύο εβδομάδων, εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών επί μηνύσεως του πατέρα κατά της μητέρας, με την οποία ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας. Και 15 μέρες μετά, έγινε αυτό το συμβάν", συνέχισε ο κ. Οικονομάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα