Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Οι 4 ποινικολόγοι της Πισπιρίγκου: Πώς την αναλάμβαναν και γιατί μετά παραιτούνταν ή παύονταν από την υπεράσπισή της


Απορίας άξιο είναι ο τρόπος με τον οποίο η κατηγορούμενη για τις δολοφονίες των τριών κοριτσιών της, Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλάζει σαν τα... πουκάμισα τους συνηγόρους υπεράσπισής της.
Με χρονική σειρά, την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας έχουν αναλάβει, μέχρι στιγμής, οι Απόστολος Λύτρας, Νίκος Ιωάννου, Όθων Παπαδόπουλος και Αλέξης Κούγιας.
Ο Απόστολος Λύτρας ήταν ο πρώτος δικηγόρος που ανέλαβε ως νομικός εκπρόσωπος της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Ο ίδιος εξήγησε πως o σύζυγος της ήταν εκείνος επικοινώνησε μαζί του αρκετές ημέρες πριν τη σύλληψή της.
«Η πρώτη επαφή που είχα εγώ ήταν με τον σύζυγο της κας Πισπιρίγκου… Για να βοηθήσω το ζευγάρι γιατί είχαν χάσει τα τρία τους παιδιά και έψαχναν τα αίτια. Δεν ανέλαβα ποτέ την κυρία Πισπιρίγκου ως κατηγορούμενη και δεν πήρα ποτέ τη δικογραφία.
Στις 30 Μαρτίου η Ρούλα Πισπιρίγκου συλλαμβάνεται δυνάμει εντάλματος και μεταφέρεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Την επόμενη ημέρα ο Απόστολος Λύτρας υποβάλλει την παραίτησή του εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
«Απαγορεύεται, είναι το αδίκημα της απιστίας δικηγόρου να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις από δύο ανθρώπους που αύριο μεθαύριο θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δικαστήριο. Άρα λοιπόν δεν θα μπορούσα από τη στιγμή που ξέρω πράγματα και από την μία πλευρά, και από την άλλη πλευρά να τα χρησιμοποιήσω εις βάρος του άλλου. Είναι τόσο απλό» είχε πει τότε.
Την ίδια ημέρα που ο κ. Λύτρας παραιτείται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, την 33χρονη μητέρα αναλαμβάνει ο Νίκος Ιωάννου. Μιλώντας και αυτός στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εξηγούσε τον τρόπο που δέχθηκε την πρόταση από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου.
«Δέχθηκα μία κλήση από την οικογένεια της κυρίας Πισπιρίγκου, δεν έχω καταφέρει να συναντηθώ με την κυρία Πισπιρίγκου…, θα την επισκεφθώ στη ΓΑΔΑ ώστε να δω αν υπάρχει θέληση της ιδίας να αναλάβει κάποιος άλλος την υπόθεση και αν θέλει αυτός να είμαι εγώ και αν αυτός θα είμαι εγώ» είχε δηλώσει.
Την ίδια ημέρα, ωστόσο, ο Νίκος Ιωάννου βγάζει μία ανακοίνωση, και δηλώνει ότι τελικά δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της 33χρονης μητέρας.
Την 1η Απριλίου γίνεται γνωστό ότι ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη θα αναλάβει την υπεράσπιση της κατηγορουμένης. Και πάλι, όπως θα δηλώσει ο ίδιος, η προσέγγιση του γίνεται από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ο Όθων Παπαδόπουλος θα παραμείνει, στο πλευρό της 33χρονης μέχρι και τις 24 Αυγούστου. Τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου, με ανακοίνωσή της, θα διορίσει ως μοναδικό δικηγόρο υπερασπίσεως της τον Αλέξη Κούγια καταργώντας τον επί πέντε μήνες δικηγόρο της, Όθωνα Παπαδόπουλο.
Έκτοτε θα ακολουθήσει ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Όθωνα Παπαδόπουλου. Ο Αλέξης Κούγιας, μέσω δελτίου τύπου, θα κατονομάσει ως υπεύθυνο για τη διαρροή της δικογραφίας τον Όθωνα Παπαδόπουλο και θα υπογραμμίσει πως ο συγκεκριμένος ποινικολόγος χρησιμοποίησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου για να κάνει δημόσιες σχέσεις με εκείνους που καθημερινά παρανομούσαν σε βάρος της.
«Από συγκεκριμένη εκπομπή δόθηκαν δικηγόροι στην κυρία Πισπιρίγκου… Οι συγκεκριμένοι δικηγόροι ήταν σε στενή επαφή με δημοσιογράφους που τους επέβαλαν. Υπήρξε δικηγόρος που πήρε τη δικογραφία για να τη δώσει σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο και την επόμενη στιγμή παραιτήθηκε. Υπάρχουν στοιχεία στην υπόθεση αυτή, που δείχνουν πραγματικά ότι ενώ την κυρία αυτή τη διαβεβαίωσαν από συγκεκριμένες εκπομπές ότι εφόσον έδινε συνεντεύξεις στις συγκεκριμένες εκπομπές θα την υποστήριζαν, την εκμεταλλεύτηκαν» είπε ο Αλέξης Κούγιας.
Η απάντηση του Όθωνα Παπαδόπουλου θα έρθει μέσω μια αυστηρής ανακοίνωσης. Ο ίδιος θα τονίσει πως δε έχει καμία σχέση με τη διαρροή της δικογραφίας και πως ο διορισμός του στην υπόθεση έγινε από πρόσωπο που δεν έχει καμία σχέση με τον Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα