Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων στο Δασαρχείο από την Καλαμάτα για ξύλα από τον Ταΰγετο για τα τζάκια


Αυξημένος είναι φέτος ο αριθμός των αιτήσεων που μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί στο Δασαρχείο Καλαμάτας, από κατοίκους της Καλαμάτας, για καυσοξύλευση από το δάσος του Ταϋγέτου. Ο Δασάρχης Καλαμάτας, Σπύρος Κατσίποδας, σε δηλώσεις του στην Kalamata Journal σημείωσε ότι οι αιτήσεις είναι περισσότερες από πέρσι, που και πάλι ήταν αυξημένες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Πρόσθεσε όμως ότι πέρσι μόνο το 10% περίπου όσων υπέβαλαν αίτηση που εγκρίθηκε πήγαν στον Ταΰγετο για καυσοξύλευση. Ο λόγος είναι, σημείωσε ο Δασάρχης, ότι αφενός το κόστος των καυσίμων για τη μεταφορά των ξύλων στην Καλαμάτα από τον Ταΰγετο είναι μεγάλο και αφετέρου η καυσοξύλευση είναι μια ιδιαίτερα κοπιαστική εργασία η οποία επίσης χρειάζεται γνώση και εξοπλισμό…
Το Δασαρχείο, είπε ο κ. Κατσίποδας, θα δέχεται αιτήσεις καυσοξύλευσης μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Οι αιτούντες που θα λάβουν έγκριση θα μπορούν να πάρουν ξυλεία για καύση από ξερά και κατακείμενα δέντρα, ενώ από το Δασαρχείο θα υπάρξει έλεγχος με περιπολίες προκειμένου να αποτραπεί η αφαίρεση ξυλείας από άτομα χωρίς άδεια.
Από φέτος η αίτηση καυσοξύλευσης, σημείωσε επίσης ο Δασάρχης Καλαμάτας, πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον ιστότοπο gov.gr. Προτεραιότητα, είπε ο κ. Κατσίποδας, έχουν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών, αν και σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι έχουν εξασφαλίσει την ξυλεία που χρειάζονται από τα χωράφια τους και ακολουθούν τα άτομα με αναπηρίες και οι πολύτεκνοι.
Ο Δασάρχης ανέφερε ότι είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και επανέλαβε ότι το ποσοστό όσων κάνουν καυσοξύλευση είναι πολύ μικρότερο από τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί.   Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα