Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Η επένδυση της Google μπορεί να δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας


Την εμπιστοσύνη του παγκόσμιου κολοσσού στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια των κρίσεων δείχνει η νέα επένδυση της Google, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που μίλησε στην εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου παρουσιάζεται η επένδυση της Google. Η επένδυση αφορά την ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η νέα επένδυση μπορεί να εισφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ ως το 2030 και να δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι αυτά τα 15 χρόνια διαδοχικών κρίσεων, η Google όχι μόνο έμεινε, αλλά «ενίσχυσε και την παρουσία της στην Ελλάδα».
Έτσι, συμπλήρωσε, κατέγραψε τη δική της συμβολή στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας που παραμένει σταθερά ανοδική, παρά τις κρίσεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε διάφορους οικονομικούς δείκτες ενώ μίλησε και για μείωση της ανεργίας, όπως και για τη στήριξη στην κοινωνία από την πολιτεία.
«Δεν έχω κρύψει από την πρώτη στιγμή το όραμά μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι βασικός πυλώνας είναι «το Ελλάδα 2.0 που είναι ενεργός πυρήνας του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα