Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ακρίβεια: Πλαφόν στο κέρδος των καυσόξυλων, πέλετ και όλων των στερεών καυσίμων βάζει η κυβέρνηση


Πλαφόν στο κέρδος των επιχειρήσεων που εμπορεύονται κάθε είδους στερεά καύσιμα που χρησιμοποιούνται για την θέρμανση χώρων βάζει η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, για τα συγκεκριμένα αγαθά απαγορεύεται αποκόμιση μικτού κέρδους από πώλησή τους, όταν περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα όγκου βάρους, ανάλογα τρόπο πώλησης, υπερβαίνει αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα όγκου βάρους προ 1.11.2021.
Επίσης, επιβάλλεται, για χρονικό διάστημα τριών (3) από έναρξη ισχύος των υπό ψήφιση διατάξεων, το οποίο μπορεί με Υ.Α. να παρατείνεται, υποχρέωση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων Ελληνική Επικράτεια να υποβάλλουν οριζόμενης προθεσμίας, δήλωση τα στοιχεία αποθεμάτων των οριζόμενων αγαθών.
Οι κυρώσεις
Η υποβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει αθροιστική επιβολή κυρώσεων ως εξής:
  • κατάσχεση των αναφερόμενων ειδών, μέτρο που έχουν δηλωθεί έχουν δηλωθεί ανακριβώς και
  • διοικητικό πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, ανάλογα βαρύτητα παράβασης. γ. υ.α μπορούν να εξειδικεύονται οι επιχειρήσεις και τα των προϊόντων, τα στοιχεία των αποθεμάτων, διαδικασία του ελέγχου, τα αρμόδια για επιβολή των κυρώσεων όργανα, κλιμάκωση των κυρώσεων ανάλογα βαρύτητα των παραβάσεων καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο Θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα