Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Αμαλιάδα: "Δεν δέχθηκαν τη βοήθειά μας" - Η Μητρόπολη Ηλείας απαντά για τον πατέρα και την κόρη που ζουν σε αυτοκίνητο

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η είδηση ότι ένας 93χρονος και η 50χρονη κόρη του ζουν από τον περασμένο Φεβρουάριο μέσα σε ένα αμάξι, στην Αμαλιάδα, με όλα τους τα υπάρχοντα στοιβαγμένα στα καθίσματα και το πορτμπαγκάζ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Patrisnews.gr, η 50χρονη κυρία Στέλλα Παναγιωτοπούλου και ο υπερήλικας πατέρας της ο κ. Παναγιώτης, ένας ευγενέστατος άνθρωπος, μετανάστης, που δημιούργησε μια όμορφη ζωή δουλεύοντας παρά τις δυσκολίες, έμειναν μόνο με τα υπάρχοντά τους και το μικρό "φιατάκι" που από τον χειμώνα έχει γίνει το "σπίτι" τους.

 
 

Θέση για το θέμα πήρε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, που αναφέρει ότι πρόσφερε βοήθεια στους δύο ανθρώπους, όμως αυτοί δεν δέχθηκαν.
Συγκεκριμένα, απέστειλε έγγραφο στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ήλιδος στο οποίο αναφέρονται όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Μητρόπολης, το οποίο υπογράφει ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, για τη φιλοξενία της Στυλιανής Παναγιωτοπούλου και του πατέρα της Παναγιώτη, χωρίς όμως οι ίδιοι να αποδεχθούν τις λύσεις που τους προτάθηκαν.
Ειδικότερα στο σχετικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής:
"Με την περίπτωση αυτή η Μητρόπολή μας έχει πολλές φορές ασχοληθεί, επειδή μας απασχόλησαν συγγενείς των, ιερείς της Πόλεως Αμαλιάδος και ο Εφημέριος Δουνεΐκων και εσείς. Όμως η κυρία Παναγιωτοπούλου θέλει βοήθεια, όπως τη θέλει αυτή και όχι όπως εμείς μπορούμε και μάλιστα με πλήρη λύση του προβλήματός της, όπως να φιλοξενηθεί στον Άγιον Αθανάσιον Κουρούτας, η ακόμα καλύτερα, να φιλοξενηθεί στον Άγιον Νικόλαον Σπάτα με φαγητό και με ό, τι άλλο χρειάζονται. Αλλά δεν εδέχθησαν", αναφέρεται μεταξύ άλλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα