Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Οι παιδοκτονίες που «πάγωσαν» το πανελλήνιο – Σκότωσαν, έκαψαν και τεμάχισαν τα παιδιά τους χωρίς δεύτερη σκέψη


Το νέο έγκλημα στην Καβάλα, όπου άντρας σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του, ξύπνησε μνήμες με αντίστοιχα εγκλήματα που είχαν «παγώσει» το πανελλήνιο.
Ιστορίες που λόγω της βιαιότητας και φρικαλεότητάς τους έμειναν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων. Θύματα τους τα ίδια τους τα παιδιά, το ίδιο τους το αίμα, δολοφονώντας και βασανίζοντάς τα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της, θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.
Το νέο έγκλημα στην Καβάλα, όπου άντρας σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του, ξύπνησε μνήμες με αντίστοιχα εγκλήματα που είχαν «παγώσει» το πανελλήνιο.
Δεν ήταν -δυστυχώς- η πρώτη φορά που μικρά αγγελούδια άφησαν την τελευταία τους πνοή στα χέρια των ανθρώπων που τους έφεραν στη ζωή.
Βίασε και σκότωσε τον γιο του
Η υπόθεση Δουρή έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στις πιο θλιβερές μνήμες μικρών και μεγάλων. Η ανατριχιαστική δολοφονία έγινε στην Ερμιόνη λίγες ώρες πριν το 1993 δώσει τη θέση του στο νέο χρόνο.



Εκείνη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο εξάχρονος Νίκος Δουρής δεν γύρισε σπίτι και η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα από τους γονείς του. Λίγο αργότερα το αγοράκι βρέθηκε από τον πατέρα του, Μανώλη κι έναν από τους γιους του σε μια κοντινή αλάνα νεκρό και σεξουαλικά κακοποιημένο. Το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία, καθώς ο δράστης του είχε κλείσει τη μύτη και το στόμα και το είχε βιάσει, πριν του αφαιρέσει τη ζωή.
Η εικόνα του Μανώλη Δουρή να θρηνεί και να ορκίζεται εκδίκηση μπροστά στις κάμερες έγινε πρώτο θέμα, όμως η δεύτερη φρίκη ήρθε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, όταν ο Μανώλης Δουρής άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις. Οι αστυνομικοί πίεσαν και η ομολογία ήρθε σκορπώντας αποτροπιασμό.
«Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου», είπε για να δικαιολογήσει ένα έγκλημα που στοιχειώνει έκτοτε τη χώρα.
Ο Δουρής καταδικάζεται σε ισόβια, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις φυλακές κακοποιείται συστηματικά από τους συγκρατούμενούς του, αλλάζει τέσσερις φυλακές και τελικά στις 24 Φεβρουαρίου του 1996 δίνει τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί του στις φυλακές της Τρίπολης.
Έπνιξε τα ποτάμι τα 3 παιδιά του
Ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα στην Ελλάδα διαπράχθηκε σαν σήμερα το 1999 στον ποταμό Αλμυρό της Κρήτης.
Στο μυαλό του είχε φωλιάσει το μίσος. Στα πρόσωπα των τριών παιδιών του έβλεπε την εν διαστάσει σύζυγό του, που τον είχε απορρίψει και δεν δίστασε να τα οδηγήσει στο θάνατο για να την εκδικηθεί.



Είναι δύσκολο να συλλάβει ανθρώπου νους το έγκλημα του Γιώργου Μεταξάκη από το Ηράκλειο Κρήτης. Τρεις ψυχούλες, 11, 4 και 2 χρόνων, τρία αγοράκια που μόλις πρόλαβαν να γνωρίσουν τη λέξη ζωή, συναντήθηκαν με το θάνατο από το χέρι του ίδιου τους του πατέρα.
Ο 40χρονος εργάτης δεν λύγισε από τις φωνές τους. Δεν πτοήθηκε από τα χαμόγελά τους όταν έπαιζαν ανέμελα στην αλάνα δίπλα στον Αλμυρό ποταμό, όπου τα είχε πάει βόλτα. Τα έσπρωξε στο νερό με αποτέλεσμα να πνιγούν. Τη μόνη που άφησε να ζήσει «για να πει όσα είδε και άκουσε», ήταν η 12χρονη Τάνια.
Η υπόθεση της μικρής Άννυς
Δεν μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου την μοναδική στα ελληνικά χρονικά κτηνωδία στην υπόθεση δολοφονίας και τεμαχισμού του πτώματος της μικρής Άννυ Μπορίσοβα από τον ίδιο της τον πατέρα.



Οι άντρες της Ασφάλειας Αττικής είχαν από την πρώτη στιγμή υποψιαστεί τον πατέρα ως τον φυσικό αυτουργό μίας ενδεχόμενης δολοφονίας και εξαφάνισης της σορού της άτυχης 4χρονης.
Ο κατά καιρούς συγκάτοικος του παιδοκτόνου πατέρα, κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς, φέρεται να είπε, πως όπως του ομολόγησε ο ίδιος ο πατέρας της Άννυ, όταν συνήλθε από χρήση ναρκωτικών, αντιλήφθηκε στο πάτωμα νεκρή την κόρη του και άρχισε να την τεμαχίζει σε πολλά κομμάτια και ύστερα τα έβρασε και τα πέταξε στη λεκάνη και σε κάδους απορριμάτων. Μάλιστα του παραδέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι χτυπούσε συχνά το παιδάκι, ενώ ήρθε σε συνεννόηση με την σύντροφό του για να καταγγείλουν στις Αρχές την δήθεν εξαφάνιση της Άννυ.
Στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, όπου δολοφονήθηκε και μαρτύρησε η μικρή Άννυ, κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων εντόπισε αίμα της 4χρονης σε μικρές ποσότητες στον χώρο και στην λεκάνη. Ο πατέρας της φέρεται να την σκότωσε με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο, ενώ ισχυρίστηκε κατά την ομολογία του ότι δήθεν το παιδάκι ήταν άρρωστο τις ημέρες του Πάσχα (σχεδόν 10 ημέρες έως τη δήλωση εξαφάνισης), σηκώθηκε το βρήκε νεκρό και για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος για αυτό, το τεμάχισε σε μικρά κομμάτια όπως είπε και το εξαφάνισε, βράζοντας το μαζί με άλλα υλικά για να μοιάζει με φαγητό και σκόρπισε τα κομμάτια του άλλα στην λεκάνη και άλλα σε σακούλες και στη συνέχεια σε διάφορους κάδους, με τρόπο που ακόμα και αν τα ανακάλυπτε κάποιος να νόμιζε ότι ήταν πεταμένο φαγητό.
Πέταξε την κόρη του στα σκουπίδια
Τραγικό θάνατο βρήκε και η εξάχρονη Στέλλα Εικοσπεντάκη από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα στην Αγία Βαρβάρα στις 28 Απριλίου 2017.
Ο πατέρας της δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία και υποκρινόμενος τον ανήσυχο γονιό ισχυρίστηκε ότι κάποιος μπήκε μέσα στο σπίτι κι έκλεψε το κορίτσι, ενώ βγήκε και Amber Alert για την εξαφάνιση της μικρής.



Μετά από 12 ώρες ανάκρισης, ο Γιάννης Εικοσπεντάκης έσπασε και ομολόγησε ότι στραγγάλισε την κόρη του, γιατί δεν ήθελε να την κάνει μπάνιο και πέταξε το άψυχο κορμάκι της σε κάδο απορριμμάτων λίγα μετρά μακριά από το σπίτι τους.
Μητέρα έριξε από το μπαλκόνι το παιδί και έπειτα αυτοκτόνησε
Τον Μάρτιο του 2019 στο Νέο Κόσμο μια μάνα πέταξε από τον πέμπτο όροφο το παιδί της, μόλις τεσσάρων ετών, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε και η ίδια.
Ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας του παιδιού εντοπίστηκε σε τραγική κατάσταση στο σημείο καθώς είχε μόλις επιστρέψει από την εργασία του και ήρθε αντιμέτωπος με αυτή την εικόνα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μητέρα κρατούσε το κοριτσάκι που έκλαιγε και καλούσε τον πατέρα του, έξω από το μπαλκόνι και παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων, το άφησε και έπεσε στο κενό.
Στη συνέχεια, επίσης παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων, ανέβηκε στο μπαλκόνι και εκείνη και έπεσε. Η μητέρα και το κοριτσάκι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μάταια όμως, αφού απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Μόλις πριν από έξι μήνες πριν μια 22χρονη φοιτήτρια, που ντρεπόταν γιατί είχε μείνει έγκυος, πέταξε το νεογέννητο παιδί της στον ακάλυπτο στη Νέα Σμύρνη. Ο πατέρας του παιδιού δεν γνώριζε τίποτε.
Κατακρεούργησε τον 3χρονο γιο της
Στις 21 Νοεμβρίου του 1995, η 27χρονη τότε Καλλιόπη Αναγνωστίδου από το Αιγάλεω χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι, για να κατακρεουργήσει τον γιο της, τον τριών ετών Δημήτρη.
Εκείνο το πρωινό Τρίτης, οι γείτονες της Καλλιόπης την είδαν να βγαίνει τρέχοντας από το σπίτι της, κρατώντας στα χέρια της έναν ματωμένο Δημήτρη. Στη συνέχεια, η μητέρα πήγε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά, όπου οι γιατροί έκαναν μεγάλες προσπάθειες για να σώσουν το παιδί, τελικά, όμως, δεν τα κατάφεραν.
Η 27χρονη είχε προσπαθήσει να καλύψει, μάλιστα, το έγκλημά της, λέγοντας στις αρχές:
«Ήμουν στο σπίτι, όταν κάποιος χτύπησε την πόρτα. Μόλις άνοιξα, ένας άγνωστος άνδρας όρμησε πάνω μου και μου ζήτησε χρήματα. Μιλούσε σπαστά ελληνικά και φαινόταν αλλοδαπός, ίσως Αλβανός. Άρχισα να φωνάζω και τότε πήρε ένα μαχαίρι και χτύπησε το παιδί. Το πήρα αμέσως και το έφερα στο νοσοκομείο».
Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι ο μικρός Δημήτρης έπαιζε στο σπίτι, όταν η Καλλιόπη άρπαξε ένα μαχαίρι και του επιτέθηκε, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να διαπράξει το στυγερό έγκλημα.
Όπως μετέδιδαν τα μέσα της εποχής, η γυναίκα βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με πολλές μαρτυρίες να δηλώνουν πως είχε πρόβλημα με το αλκοόλ και είχε αποπειραθεί αρκετές φορές να βάλει τέλος στη ζωή της. Μάλιστα, δύο από τα τέσσερα παιδιά της φιλοξενούνταν σε ίδρυμα.
Το Νοέμβριο του 1996, το δικαστήριο αποφάσισε τον εγκλεισμό της Καλλιόπης Αναγνωστίδου σε ψυχιατρείο.
Σκότωσαν γυναίκα και παιδιά
Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ανδραβίδα, όπου βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους ένα αντρόγυνο με τα δύο τους παιδιά.



Ανδρας εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του και σκότωσε αυτήν, τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.
Στο σπίτι ζει και τρίτο παιδί, που είχε αποκτήσει το θύμα με τον δράστη. Ο 10χρονος γιος της γυναίκας από τον πρώτο της γάμο ήταν αυτός που μπήκε στο σπίτι και βρήκε νεκρά τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, πήρε στα χέρια του το ένα παιδί και βγήκε έξω για να ζητήσει βοήθεια από τους γείτονες.
Το ένα από τα δύο νεκρά παιδιά ήταν μωρό.
Ο τελευταίος θανατοποινίτης στην Ελλάδα
Ο Βασίλης Λυμπέρης υπήρξε ο τελευταίος έλληνας πολίτης, ο οποίος εκτελέστηκε τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου 1972. Λίγους μήνες πριν, τον Ιανουάριο, ο 27χρονος είχε κάψει ζωντανούς στο σπίτι του στο Χαλάνδρι τη γυναίκα του, τα δύο παιδιά τους και την πεθερά του.
Περιέλουσε το σπίτι με βενζίνη και έβαλε φωτιά την ώρα που η οικογένειά του κοιμόταν. Ο Λυμπέρης βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και κατηγορούσε την πεθερά του για τις κακές σχέσεις που είχε το ζευγάρι.
Ο Βασίλης Λυμπέρης πήγε στο σπίτι στο Χαλάνδι όπου έμενε η εν διαστάσει σύζυγος του με τα παιδιά τους και με την μητέρα της. Μαζί με άλλους τρεις συνεργούς, άνοιξε την πόρτα, μπήκε μέσα ενώ κοιμόντουσαν όλοι και περιέλουσε τα πάντα με 3 μπιτόνια βενζίνη.
Ύστερα με ένα σπίρτο που είχε αγοράσει από το περίπτερο δίπλα στο σπίτι, έβαλε φωτιά στον χώρο. Τα μωρά του ξεψύχησαν σχεδόν αμέσως. Η σύζυγος του βγήκε από το δωμάτιο και τον ρώτησε τι κάνει εκεί. Τότε την έσπρωξε και την κλείδωσε μέσα.



Στη συνέχεια και ενώ το σπίτι λαμπάδιαζε βγήκε με τους συνεργούς του και κλείδωσε την πόρτα. Μέσα στο σπίτι κάηκαν όλοι. Όταν η πυροσβεστική έσβησε το πρωί τις φλόγες βρήκε απανθρακωμένα και δυο μικρά κορμάκια. Ήταν η κόρη του και ο γιος του. Η πεθερά του ήταν νεκρή και αυτή ενώ η σύζυγος μεταφέρθηκε με βαριά εγκαύματα στο νοσοκομείο όπου και ξεψύχησε μετά από λίγες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα