Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ζωγράφου: Οι συμμορίες σκότωναν, βίαζαν, λήστευαν και γυρνούσαν στην εστία - Πώς τους ειδοποιούσε η συνεργός αστυνομικός

Δολοφόνοι, βιαστές, έμποροι ναρκωτικών, ληστές και κλέφτες, ξεπήδησαν μέσα από ένα "πανεπιστήμιο" βίας και ακραίας παραβατικότητας, που διαχρονικά είχε έδρα την φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. 
Μέσα από αυτό βγήκαν οι δολοφόνοι του 30χρονου σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη στην Καισαριανή το 2012, που είχε αντιδράσει στην κλοπή του αυτοκινήτου του και δέχθηκε καταιγισμό από πυρά καλάσνικοφ.
Από την εστία εφορμούσαν και στη συνέχεια έβρισκαν καταφύγιο οι ληστές με τα καλάσνικοφ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των ληστρικών επιδρομών τους σε σπίτια πολιτών, δεν δίστασαν να βιάσουν τις γυναίκες θύματά τους. Το ίδιο "άνδρο" είχαν και οι ληστές με τις… κιθάρες, εκεί έκρυβαν τα πολεμικά καλάσνικοφ, όταν εφορμούσαν για ληστείες. 
Ο 30χρονος "Έσκο" ο σημερινός αρχηγός και "κλειδοκράτορας" της φοιτητικής εστίας, που είχε μεταφέρει την οικογένειά τους στο "ρετιρέ", συμμετείχε στην αρπαγή και ομηρία ενός 17χρονου, γιου δημοσιογράφου, προκειμένου με τα κλειδιά του να εισβάλουν στο σπίτι της οικογένειας στο Παγκράτι.
Στο πλαίσιο της έρευνας για την εξάρθρωση των τριών εγκληματικών συμμοριών, διαπιστώθηκε ότι η 22χρονη αστυνομικός, είχε ματαιώσει δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, πριν από ένα χρόνο. Είχε επικοινωνήσει με μέλος της εγκληματικής συμμορίας προκειμένου να ειδοποιήσει τον "Έσκο" να κρυφτεί. Συνθηματικά είχε πει χαρακτηριστικά: "Έχει κακοκαιρία σήμερα και δεν πρέπει να βγείτε έξω".
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε χαρακτηριστικά: "Αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί και περιλαμβάνονται στις δικογραφίες, υπάρχει παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οποίος μετέδιδε πληροφορίες που αφορούσαν την δράση της Ελληνικής Αστυνομίας σε κακοποιούς, δεν μπορεί να έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία".
Οι δολοφόνοι του σεφ

Τα μέλη άγριας συμμορίας ληστών, που διέμεναν στην φοιτητική εστία, ευθύνονταν για την δολοφονία του 30χρονου σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη, τον Ιούνιο του 2012 στην Καισαριανή. Με καλάσνικοφ είχαν προβεί σε σωρεία ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και σπίτια όπως και σε ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς.
Τα μέλη της συμμορίας είχαν έξι ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, δεκάδες διαρρήξεις και ληστείες σε Παγκράτι, Υμηττό, Ηλιούπολη και Καισαριανή, πριν την δολοφονία του άτυχου σεφ. Ένα χρόνο μετά την δολοφονία, συνελήφθησαν δύο μέλη της εγκληματικής συμμορίας, από την Αλβανία, στην οποία είχαν διαφύγει αρκετά μέλη της. Ήταν δύο άνδρες 30 χρόνων, οι οποίοι από την ηλικία των 15 χρόνων, απασχόλησαν τις αστυνομικές αρχές με κλοπές και διαρρήξεις. "Εξελίχθηκαν" γρήγορα, στελέχωσαν εγκληματικές συμμορίες και με βαρύ οπλισμό προέβαιναν σε κάθε είδους ληστρικές επιδρομές, εισβάλλοντας σε σπίτια, περίπτερα, κοσμηματοπωλεία και άλλα καταστήματα, χωρίς να διστάζουν να πυροβολούν θύματα και αστυνομικούς που επιχειρούσαν να αντιδράσουν ή να τους καταδιώξουν.
Σε μία τέτοια περίπτωση αντίδρασης των θυμάτων, στις αρχές Ιουνίου του 2012, δύο αδέρφια 30 και 32 ετών, ξύπνησαν όταν άκουσαν τον συναγερμό του οχήματός τους. Από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Καισαριανή, είδαν τους δράστες να το κλέβουν και κατέβηκαν να τους εμποδίσουν. Λίγα λεπτά μετά, ο 30χρονος σεφ έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του καλάσνικοφ και ο αδελφός του τραυματιζόταν σοβαρά.
Λίγο καιρό αργότερα, στην περιοχή του Ζωγράφου, τέσσερις ληστές με καλάσνικοφ μπήκαν σε πιτσαρία στην οδό Κουσίδου για να τη ληστέψουν. Βγαίνοντας στον δρόμο, τους εντόπισε ομάδα ΔΙΑΣ που περιπολούσε, και ακολούθησε καταιγισμός πυρών. Στο Παγκράτι σε τυχαίο έλεγχο ύποπτου οχήματος, αποδείχθηκε πως οι επιβάτες ήταν μέλη της συμμορίας και οι οποίοι για να διαφύγουν πέταξαν στους αστυνομικούς χειροβομβίδα, αδιαφορώντας για τις ζωές των περαστικών.



Οι ληστές με τα καλάσνικοφ βίασαν δύο γυναίκες
Το 2011 τα δύο πρωτοπαλίκαρά του "Έσκο", του 30χρονου που επιτέθηκε εναντίον της αστυνομικού με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά της, συμμετείχαν στην σκληρή συμμορία των ληστών με τα καλάσνικοφ, όπου βίαζαν τις γυναίκες θύματά τους. Είχαν συλληφθεί τότε μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, είχαν εκτίσει την ποινή τους και αποφυλακίστηκαν. 
Αποτυπώματά τους βρέθηκαν χθες στο δωμάτιο της εστίας όπου έμενε ο 30χρονος "Έσκο" και πλέον αναζητούνται.
Τότε είχαν συλληφθεί έξι μέλη της σπείρας, ενώ δύο αναζητούνται ακόμη. Γεωγραφικό πεδίο δράσης είχαν τα νότια προάστια (Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη, Κορωπί, Παλαιό Φάληρο, Βούλα). Μέλη της ίδιας οργάνωσης είχαν διαπράξει επίσης ληστείες σε σπίτια στις περιοχές του Παπάγου και της Αγίας Παρασκευής. Είχαν εξιχνιασθεί 23 ένοπλες ληστείες με τη χρήση Καλάσνικοφ, πιστολιών και μαχαιριών.
Σε δύο ληστρικές εισβολές σε σπίτια οικογενειών, κάποια μέλη της συμμορίας, πήγαν τις γυναίκες στα υπνοδωμάτια και τις βίασαν.
Ο γιος του δημοσιογράφου
Ένα από τα τέσσερα εντάλματα του "Έσκο" αφορούσε την αρπαγή του 17χρονου γιου δημοσιογράφου στου Ζωγράφου, την ώρα που περίμενε στην στάση, τον Μάιο του 2019. Έξι μέλη της συμμορίας τον ακινητοποίησαν, του φόρεσαν κουκούλα, τον έβαλαν στο πορτομπαγκάζ αυτοκινήτου και τον μετέφεραν στην φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη. Τον κράτησαν για αρκετές ώρες όμηρο, είχαν αρπάξει τα κλειδιά του σπιτιού και μέλη της συμμορίας πήγαν στο σπίτι της οικογένειας στο Παγκράτι.
Εκεί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον 55χρονο δημοσιογράφο, την σύζυγό του και τον μικρότερο γιο τους. Ο δημοσιογράφος συνεπλάκη μαζί τους, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο πρόσωπο και διέφυγαν. Αργότερα άφησαν ελεύθερο και τον 17χρονο. Τα μέλη της συμμορίας είχαν βρει και πάλι καταφύγιο στην φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.
Face control και τρόμος σε φοιτητές και επιστάτες
Τα μέλη των τριών αδίστακτων ομάδων από το 2019 είχαν γίνει ο φόβος και τρόμος φοιτητών και πολιτών μέσα Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, και διάχυση ενός κλίματος κυριαρχίας μέσα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 32 άτομα, ενώ 52 είναι οι κατηγορούμενοι. Είναι υπεύθυνοι για τουλάχιστον 29 ένοπλες ληστείες και περισσότερες από 100 περιπτώσεις διακινήσεις κοκαΐνης, ηρωίνης, υδροπονικής κάνναβης.
Face control στα σημεία εισόδου έκαναν ένοπλα μέλη της συμμορίας, τα οποία διενεργούσαν ελέγχους σε άτομα που θεωρούσαν ότι ήταν άγνωστα ή ύποπτα σε αυτούς, και δεν δίσταζαν να προτείνουν τα όπλα τους κατά τον έλεγχο. Σε μία περίπτωση κόλλησαν το πιστόλι στο κεφάλι φοιτήτριας, όταν νόμισαν ότι ήταν αστυνομικός. Πριν από πέντε μήνες πούλησαν καλάσνικοφ μέσα στο υπόγειο πάρκινγκ του πανεπιστημίου.
Τα 9 αρχηγικά μέλη έμεναν στην φοιτητική εστία με τον "Έσκο" να έχει κρατήσει το… ρετιρέ, που θεωρητικά ανήκε στον πρύτανη του πανεπιστημίου. Οι κακοποιοί πετούσαν τους φοιτητές έξω από τα δωμάτια που ήθελαν εκείνοι, ενώ τρομοκρατούσαν τους δύο επιστάτες, προκειμένου να μην τους ενοχλούν, αλλά και να μην αποκαλύψουν την δράση τους.
Τα μέλη της συμμορίας που είχαν επωμιστεί την διακίνηση ναρκωτικών είχαν κωδικούς ανάμεσά τους. Την κοκαΐνη την έλεγαν "άσπρη ή κυρία", τους αστυνομικούς "μαύρους ή σκυλιά" και "Mall" την καλή ποιότητα υδροπονικής κάννναβης.
Ο "Έσκο" είχε δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομά του και αναζητούσε διαρκώς νέους κακοποιούς προκειμένου να ζήσουν αυτόν τον μύθο μαζί του. Όταν έμαθε ότι συλλαμβάνονταν μέλη της οικογένειάς του, μητέρα, σύντροφος και το παιδί του, πήγε στην φοιτητική εστία, άρχισε να βρίζει και να απειλεί. Βρήκε μπροστά του την ανθυπαστυνόμο και κινήθηκε απειλητικά με το κατσαβίδι εναντίον της, η οποία αντέδρασε και χρησιμοποίησε το όπλο της, πυροβολώντας τον στα πόδια. Ο "Έσκο", σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανόν έψαχνε πρόσβαση σε οπλισμό που είχε κρυμμένο εκεί, για να τον χρησιμοποιήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα