Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

«Επινόησαν τον ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας»: Αποφυλάκιση Πισπιρίγκου ζητά ο Κούγιας μετά το «μπρα ντε φερ» των ιατροδικαστών


Σοβαρές αιχμές άφησε ο Αλέξης Κούγιας για τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, που συνέταξαν το πόρισμα «επανελέγχου» για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας.
Βασιζόμενος στη νέα κατάθεση της ιατροδικαστού Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα, για τον θάνατο της Ίριδας – η οποία στο αρχικό μεταθανάτιο πόρισμά της είχε αναφέρει ως αιτία την «αγενεσία φλεβοκόμβο» βασιζόμενη στην έκθεση του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Ιωαννίνων και είχε επισημάνει κάποια σημάδια που παρέπεμπαν και σε ασφυκτικό τέλος του – ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε κάποιες πολύ αιχμηρές δηλώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το pelop.gr, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως η Αγγελική Τσιόλα κατέθεσε πως «οι δύο συνάδελφοί της επινόησαν τον ασφυκτικό θάνατο της Ιριδας», μετά και την αμφισβήτηση της μεθόδου που χρησιμοποίησε ο παθολογοανατόμος κ. Ευτυχιάδης, κατ' ανάθεση των Καρακούκη – Καλόγρηα, για μία δεύτερη εξέταση.
Η «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στην Αγγελική Τσιόλα για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον κ. Κούγια και η ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματική πως δεν επιθυμεί κάποια δήλωση, στο πλαίσιο της προδικαστικής διαδικασίας. Επιμείναμε στο αν διαψεύδει τον κ. Κούγια, αλλά δεν λάβαμε απάντηση, ωστόσο εκτιμάται πως αν ο κ. Κούγιας έλεγε ψέματα, αυτό σίγουρα θα είχε προκαλέσει την αντίδρασή της!
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας - μιλώντας στην «Π» - έκανε λόγο για «κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ως προς τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας» και ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή της όχι για τον θάνατο της Τζωρτζίνας όπου κρατείται από τον Απρίλιο, αλλά για τους άλλους δύο, για τους οποίους πρόσφατα διετάχθη η προφυλάκισή της.
«Εξευτέλισε επιστημονικά τους Καρακούκη - Καλόγρηα»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Η κ. Τσιόλα, καταθέτοντας επί 7 ώρες, κατεξευτέλισε επιστημονικά τους Καρακούκη – Καλόγρηα και επικαλούμενη τους κορυφαίους ιατροδικαστές παγκοσμίως και τα πλέον πρόσφατα ιατροδικαστικά συγγράμματα, κατέλυσε την γνωμοδότησή τους, καταθέτοντας κατηγορηματικά ότι αυτοί οι δύο ανεπαρκέστατοι και χωρίς αίσθηση καθήκοντος ιατροδικαστές επινόησαν στοιχεία ασφυκτικού θανάτου.
Κατόπιν αυτής της εξελίξεως και σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών Μεσογίτη, Τσαντίρη, Κραββαρίτη και την επιστημονική γνωμοδότηση της ιατροδικαστού Δημακοπούλου, έχει καταρρεύσει πλήρως το κατηγορητήριο και επιβάλλεται η άμεση απελευθέρωση της κας κατηγορουμένης».
Η απάντηση των ιατροδικαστών
Η «Π» μίλησε με τους ιατροδικαστές Καλόγρηα και Καρακούκη.
Ο κ. Καλόγρηας δήλωσε πως δεν ασχολείται με τα δελτία Τύπου του κ. Κούγια, ο οποίος έχει υποστηρίξει γι’ αυτόν ότι τελείωσε σπουδές στην Ιταλία σε 24 χρόνια, ενώ εκείνος έχει τελειώσει την Ιατρική Πατρών σε 6,5 χρόνια. «Αρνούμαι να σχολιάσω κάτι τέτοιο και φυσικά αν μη τι άλλο θεωρώ γελοίο να ασχολούμαι με ζήτημα… επινόησης ενός θανάτου»!
Πιο σκληρός στη δήλωσή του ήταν ο κ. Καρακούκης μιλώντας στην «Π»: «Την Τσιόλα και τον Κούγια δεν τους σχολιάζω. Ολα θα τα βρούμε στο δικαστήριο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα