Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Qatar Gate: Σύννομη η συμμετοχή του Αβραμόπουλου στη ΜΚΟ του Παντσέρι, σύμφωνα με την Κομισιόν


Καθόλα νόμιμη έκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δραστηριότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη μη κυβερνητική οργάνωση του Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με επιστολή που έλαβε την Πέμπτη (26/1) ο πρώην επίτροπος.
Συγκεκριμένα, η επιστολή αυτή που απέστειλε η γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ilze Juhansone στον πρώην Επίτροπο της ΕΕ σχετικά με τη συμμετοχή του στον οργανισμό «Fight Impunity», αναγράφει:
«Η συμμετοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην τιμητική επιτροπή του Fight Impunity έγινε κατά απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση της συμμετοχής του». Αυτό τονίζεται σε επίσημη επιστολή.
Επιβεβαιώνεται δε, ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ουδέποτε συνομίλησε ή άσκησε επιρροή σε μέλη της Επιτροπής ή άλλων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για θέματα που σχετίζονται με τον εν λόγω οργανισμό.
Καταλήγοντας, στην επιστολή η Κομισιόν κρίνει ότι, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία, αποφασίζει ότι δεν απαιτείται καμία επιπλέον διερεύνηση.
Σύννομη η συμμετοχή κατά τον εκπρόσωπο της Κομισιόν
Υπενθυμίζεται ότι, η δεδομένη επιστολή έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, ότι η συμμετοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ΔΣ της ΜΚΟ Fight Impunity ήταν σύννομη, καθώς είχε λάβει εξουσιοδότηση από την Κομισιόν για να συμμετάσχει στην οργάνωση που πλέον κρίνεται ως «ύποπτη», καθώς ανήκε στον Αντόνιο Παντσέρι που έχει συλληφθεί για την εμπλοκή στο σκάνδαλο του Qatar Gate.
«Ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας τον Δεκέμβριο του 2020», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα