Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023: «Κλείδωσε» η ημερομηνία του debate - Στις 10 Μαΐου η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών - Οι 6 θεματικές ενότητες


Στις 10 Μαΐου, στις 21:00 το βράδυ, θα διεξαχθεί τελικά η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διακομματικής στο υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.
Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος: «Επιδιώκουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση, τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο χωρίς οξύτητα, χωρίς αποκλεισμούς. Με ισοτιμία, με σεβασμό στους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ώστε να καταδειχθεί που βρισκόμασταν το 2019, που βρισκόμαστε το 2023 και ποιο κόμμα διαθέτει την προγραμματική πρόταση, για να κάνουμε περαιτέρω βήματα και άλματα προς τα εμπρός.
Συμφωνήσαμε, λοιπόν, να πραγματοποιηθεί μια τηλεμαχία, ένας διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στις 10 Μαΐου, το βράδυ, στις 21.00. Εκεί νομίζω ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, αλλά και τις θέσεις που έχουν τα υπόλοιπα κόμματα.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη διενέργεια ενός δεύτερου debate, απορρίφθηκε κατηγορηματικά απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως μια θέση, η οποία δεν εμπεριέχει όρους ισοτιμίας προς τα υπόλοιπα κόμματα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου να είναι ο Γιώργος Κουβαράς.
Το debate, διάρκειας τριών ωρών, θα το δείξουν συνολικά έξι κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις.
Εκλογές 2023: Οι θεματικές ενότητες του debate
Συνολικά 5+1 θεματικές ενότητες θα απασχολήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς. Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν:
  • οικονομία - ανάπτυξη - απασχόληση
  • εξωτερική πολιτική και άμυνα
  • κράτος - θεσμοί - διαφάνεια
  • υγεία - παιδεία - κοινωνικό κράτος
  • περιβάλλον - ενέργεια
  • ελεύθερη όχι ερωτήσεις - τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα