Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Και η Europol στην έρευνα ανεύρευσης στοιχείων για τους τρεις που είναι στο μικροσκόπιο


Ένα από τα πιο σημαντικά χαρτιά στην εξιχνίαση μεγάλων υποθέσεων ενεργοποιεί η Ελληνική Αστυνομία για να καταφέρει να βρει στοιχεία και για τα άλλα τρία άτομα τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, όμως μέχρι και σήμερα το αποτέλεσμα των ερευνών ήταν φτωχό και δεν βρέθηκαν ικανά ντοκουμέντα ώστε οι αρχές να προχωρήσουν σε ένταλμα σύλληψης.
Ήδη έχει λοιπόν ζητηθεί από τη Europol η συνδρομή της καθώς το τελευταίο διάστημα αξιωματικοί της έχουν καταφέρει να σπάσουν διαδικτυακές επικοινωνίες και να φέρουν στην επιφάνεια sms και συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα σε διαδικτυακούς τόπους τους οποίους δεν μπορούν να ανιχνεύσουν οι παραδοσιακές μέθοδοι παρακολούθησης.
Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αυτό ενώ το αποτέλεσμα αναμένεται σε λίγους μήνες. Άλλωστε η μέχρι τώρα έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για τις επικοινωνίες τους.
Την ίδια ώρα όπως φαίνεται και από τη δικογραφία ένας από τους δύο κατηγορούμενους προσπαθούσε ακόμα και λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του να χτίσει άλλοθι, καθώς ο κλοιός στένευε, και επικοινώνησε με στενό συγγενή του, προσπαθώντας να υπάρχει καταγραφή ότι πράγματι στην περιοχή του Αλίμου η εταιρία καθαρισμού στην οποία ανήκει το βαν των συλληφθέντων έχει συνάψει συνεργασία με κάποια κτήρια της περιοχής.
Συγκεκριμένα ο διάλογος έχει ως εξής :
Κατηγορούμενος: « μα ο Σ. έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια».
Συγγενής: «στον Άλιμο; Όχι κάλε ποιος τα λέει αυτά;»
Κατηγορούμενος: «εγώ ποιος τα λέει. Έχει πάρει δουλειά από εκεί»
Συγγενής: «εγώ δε νομίζω ότι υπάρχουν δουλειές εκεί, στο λέω εγώ είναι σίγουρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα