Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023: «Μπλόκο» και σε Λατινοπούλου από τον Άρειο Πάγο


Ένα ακόμα κόμμα έθεσε εκτός εκλογικής διαδικασίας ο Άρειος Πάγος, μετά το «όχι» στην Πατριωτική Ένωση των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου.
Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αποκλείεται το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου ΠΑΤΡΙΔΑ.
Παράλληλα με ομόφωνη απόφαση των ανώτατων δικαστών απορρίφθηκαν, τόσο οι προσφυγές του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους.
Επίσης, απορρίφθηκε και αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».
Το σκεπτικό των δικαστών
Η προσφυγή του Δημήτρη Μιχάκη, ιδρυτή του κόμματος «Έλληνες» σε βάρος του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, απορρίφθηκε καθώς κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό πολιτικό κόμμα, χωρίς οντότητα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρης.
Παράλληλα, απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Δημήτρη Μιχάκη.
Την ίδια στιγμή έγινε δεκτή η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου που είχε ιδρύσει το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ.
Η προσφυγή έγινε δεκτή, καθώς κρίθηκε ότι υπήρξε ιδιοποίηση συμβόλου, από το κόμμα που έχει ιδρυσει αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, από το οποίο προέρχεται και η ίδια, έως την ημέρα της διαγραφής της.
Παράλληλα, απορρίφθηκε η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».
Έτσι, οι αρεοπαγίτες προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, εκεί που θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα