Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Υπερταμείο: Στόχος η αξιοποίηση της εθνικής περιουσίας με στόχο την προσφορά υπηρεσιών στον πολίτη


Στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 - 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα: Εκτιμώντας τις επιπτώσεις των μεγάλων οικοδομικών σχεδίων στην ανάπτυξης της Ελλάδας.
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου ανέφερε ότι στόχος του Υπερταμείου είναι η αξιοποίηση της εθνικής περιουσίας με στόχο την προσφορά υπηρεσιών στον πολίτη. Κύριος σκοπός του είναι η δημιουργία υποδομών και η δημιουργία μεγάλων έργων όπως τα αεροδρόμια.
Από την πλευρά του, ο Μανώλης Σιγάλας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευρώπης Hill International, τόνισε ότι «η εικόνα έχει αλλάξει θετικά και η χώρα μας έχει αλλάξει ταχύτητα. Ειδικά στον κλάδο υποδομών, τα έργα διεθνούς εμβέλειας έχουν ωριμάσει και έχουν μπει σε στάδιο υλοποίησης. Υπάρχει επίσης ένα αξιοσημείωτο pipeline έργων σε όλη τη χώρα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μια πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η έλλειψη του απαραίτητου ανθρωπίνου δυναμικού για να εκτελέσει το σχεδιαζόμενο επενδυτικό πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια στη χώρα. Ο ανταγωνισμός, τόσο για επιστημονικό προσωπικό, όσο και για εργατικό δυναμικό θα είναι διεθνής.»
Στη συνέχεια παρατήρησε ότι: «Ειδικότερα για τον κατασκευαστικό κλάδο θα χρειαστούν διακρατικές συμφωνίες στα πρότυπα των λύσεων που δόθηκαν σε άλλους κλάδους όπως ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας και συμφωνίες με χώρες, όπως για παράδειγμα είναι η Αίγυπτος, η οποία μπορεί να αποτελέσει χώρα άντλησης εργατικού δυναμικού.»
Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι με τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια που έχει ζητήσει η Ελλάδα από την ΕΕ θα μπορούσαν να γίνουν μεγάλα έργα όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πάρκα αλλά και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και των Εθνικών Δρυμών. «Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ένα ευρώ», πρόσθεσε ο κύριος Σταμπουλίδης για να συμπληρώσει ότι το έργο απευθύνεται αποκλειστικά στο δημόσιο και έχει ημερομηνία λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα