Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Κορονοϊος: Η μετάλλαξη Αρκτούρος σαρώνει τη Βρετανία - Φωνές για επιστροφή μάσκας


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί στη Βρετανία για τον Αρκτούρο που συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Πέντε Βρετανοί έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι μάσκες προστασίας θα πρέπει να επιστρέψουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της νέας παραλλαγής του κορονοϊού.
Ο καθηγητής Stephen Griffin, πρόεδρος του Independent SAGE, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ κορονοϊού και να φορούν μάσκες προσώπου για να προστατεύονται από τον ιό.
«Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια αναδρομή στην περσινή χρονιά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ιός συνεχίζει να κάνει κακό και όσοι είναι λιγότερο ικανοί να ανταπεξέλθουν συνεχίζουν να υποφέρουν» δήλωσε ο Stephen Griffin στη MailOnline.
«Αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει για να επιτρέψει σε όλους να "ζήσουν" με τον Covid, οι ευπαθείς ομάδες θα συνεχίσουν να χρειάζονται οπωσδήποτε προφυλάξεις» πρόσθεσε.
Σημειώνεται, ότι το νέο στέλεχος, γνωστό ως XBB.1.16, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο και προέκυψε από δύο προηγούμενα ισχυρά στελέχη της Όμικρον, BA.1 και BA.2.Η έρευνα δείχνει ότι η νέα παραλλαγή «Αρκτούρος μπορεί να είναι 1,2 φορές πιο μολυσματική από την τελευταία σημαντική υποπαραλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα