Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι οι δικαιούχοι


Το voucher για δωρεάν διακοπές μέσω του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» θα λάβουν και φέτος οι ωφελούμενοι.
Το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει στις αρχές Ιουνίου και σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι και εργαζόμενοι.
Επίσης, οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα. Οι υπόλοιποι είναι δικαιούχοι του voucher Κοινωνικού Τουρισμού μία φορά κάθε δύο χρόνια.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/-ες κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος συγκέντρωσαν:
50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της Δ.ΥΠ.Α. ή /και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012, άνεργους εγγεγραμμένους στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της Δ.ΥΠ.Α. κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
Για να δικαιούται κάποιος το voucher:
-δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
-δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο
Η επιδότηση που καταβάλλεται από την ΔΥΠΑ ενσωματώνεται στην Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, όπως ίσχυε τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος.
Στη Δημόσια Πρόσκληση ορίζονται οι τιμές επιδότησης ανά δικαιούχο – ωφελούμενο μέλος και ανά διανυκτέρευση ανάλογα με την περιοχή, τον τύπο και την κατηγορία του καταλύματος
Να επισημάνουμε ότι ότι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οφείλουν να καταβάλουν στους παρόχους ποσό ιδιωτικής συμμετοχής το οποίο συμφωνείται με τον πάροχο.
Μάλιστα το συγκεκριμένο ποσό δεν πρέπει να ξεπερνάει συγκεκριμένα ανώτατα όρια που ορίζονται στη Δημόσια Πρόκληση. Οι δικαιούχοι εξάλλου που επιλέγουν για τις διακοπές τους καταλύματα στα νησιά Λέσβος, Λέρος, Σάμος, Χίος και Κω ή στον νομό Έβρου και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας δεν υποχρεούνται να καταβάλουν ποσό ιδιωτικής συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα