Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Συμβουλές και tips - Πέντε τρόφιμα που ίσως δεν υποψιάζεστε ότι θέλουν ψυγείο


Aποθηκεύετε αυτόματα το κρέας, το γάλα, το τυρί στην ψύξη. Για κάποια άλλα τρόφιμα, όμως, είναι πολύ πιθανό να νομίζετε πως αρκεί το ντουλάπι. Κι όμως τα παρακάτω φαγώσιμα είναι προτιμότερο να φυλάγονται στο ψυγείο.
Οι ξηροί καρποί
Τα ακόρεστα -καλά- λιπαρά των ξηρών καρπών ταγγίζουν γρήγορα. Αυτό δεν απειλεί την υγεία μας, χαλάει όμως τη γεύση και την επίγευσή τους. Διατηρήστε τους ξηρούς καρπούς περισσότερο καιρό φρέσκους, φυλάσσοντάς τους σε σφραγισμένο πλαστικό ή γυάλινο δοχείο στο ψυγείο (κρατούν από τέσσερις έως έξι μήνες).
Τα ξηρά φρούτα
Αποξηραμένες σταφίδες, δαμάσκηνα, χουρμάδες, έχουν προφανώς λιγότερη υγρασία από τους φρέσκους συγγενείς τους, οπότε δεν αλλοιώνονται τόσο γρήγορα. Όμως αλλοιώνονται έστω και πιο αργά. Στο ψυγείο θα κρατήσουν τη νοστιμιά τους και τους χυμούς τους περισσότερο καιρό απ’ ό,τι στο ντουλάπι (έως και έξι μήνες).
Το σιρόπι σοκολάτας
Το προμηθεύεστε μεν από το ράφι του σούπερ μάρκετ, αλλά αφού ανοιχτεί δεν μπορεί να φυλαχθεί στο ράφι του ντουλαπιού. Το έτοιμο σιρόπι σοκολάτας όσο είναι σφραγισμένο θέλει φύλαξη σε μέρος ξηρός και δροσερό χωρίς μυρωδιές και έντομα, ενώ μετά το άνοιγμά φυλάσσεται στο ψυγείο (για αρκετούς μήνες).
Οι ώριμες μπανάνες
Οι μπανάνες είναι καλό να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου και να ωριμάζουν στη φρουτιέρα στον πάγκο της κουζίνας. Όταν όμως ωριμάσουν δεν θα σταματήσουν στο σημείο που τις θέλουμε, αλλά θα συνεχίσουν τη διαδικασία. Τότε ακριβώς είναι η στιγμή οι μπανάνες να μπου στην ψύξη -έτσι θα τις κρατήσουμε δυο τρεις μέρες στη φάση που τις θέλουμε εσωτερικά, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η φλούδα θα καφετίζει.
Οι πίτες και τορτίγιες
Δεν τις βρήκατε μεν στο ψυγείο, αλλά είναι καλό να τις αποθηκεύσετε εκεί αφού τις ανοίξετε, όπως θα κάνατε και με το ψωμί του τοστ. Έτσι θα τις βοηθήσετε να παραμείνουν φρέσκες.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛ. ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΤΟ ΜΕΓ. ΣΑΒΒΑΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα